Hur kan jag hitta en gratis lista med ICAO- och IATA-flygplatsidentifierare?

4

Finns det en öppen källkod eller kostnadsfri (eller nära) listan över ICAO till IATA-flygplatsidentifierare? Den officiella listan från ICAO kostar hundratals dollar. Jag antar att en sådan lista kan skrapas från Wikipedia.

    
uppsättning Steve Kuo 04.02.2018 19:57

2 svar

6

Det beror på om det ska vara tillförlitligt nog att användas operativt. Om ja, jag känner inte till en och skulle enligt min bästa råd ge ut någon form av pengar. Om nej, kanske openflights.org kan hjälpa?

    
svaret ges 04.02.2018 20:08
0

Om du inte har något emot ett litet benarbete, kan du sätta ihop en mycket bra lista, även om det kan ha viss avvikelse från den officiella produkten.

Denna webbplats är inriktad mot väderrapportering och du kommer måste redigera några "falska" identifierare som helt enkelt är väderstationer utan en IATA-identifierare, men det är en ganska enkel övning med ett kalkylblad.

Webbplatsen OurAirports.com har en .csv-fil som du kan ladda ner (översta menyn "Data" och välj sedan CSV-nedladdningen) som har en stort antal flygplatser, med både ICAO- och IATA-identifierare listade.

Om du kombinerar de båda datakällorna är du förmodligen 90% + av vägen till att ha den uttömmande listan. Om den nivån av fullständighet är tillräcklig för dig, är du förmodligen bra att gå, speciellt om du inkluderar vad som föreslogs i ett annat svar och vad du kan hitta i Wikipedia. Om den lösningen inte är tillräckligt bra (eller det är för mycket arbete), så kan du vara bättre att spendera pengarna på den officiella produkten.

    
svaret ges 05.02.2018 02:03