Vad betyder Rom med "Om det är vad som skrivs är det vad som skrivs"?

5

I säsong 6-avsnittet Favorera de feta , Rom och Quark har Följande konversation medan Rom är i en holdingcell:

Rom: You've got to finish what I started. The fate of the entire Alpha Quadrant rests in your hands. Billions and billions of people are counting on you.
Quark: Boy, are they gonna be disappointed.
Rom: Brother... You can do this. You have to do this. You will do this!
Quark: What happens if I get caught?
Rom: Then we'll die together - side by side, heads held high, knowing we did our best.
Leeta: Oh Rom!
Quark: But I don't want to die.
Rom: If that's what's written... then that's what's written.

Jag har tittat på det här avsnittet många gånger, men jag har aldrig förstått vad Rom betyder med sin sista mening, Om det är vad som är skrivet ... så är det vad som skrivs.

Vad är betydelsen av denna fras?

    
uppsättning Wipqozn 16.06.2012 15:17

4 svar

9

Kort svar:

Han säger i grund och botten Quark "du kan inte oroa dig för vad som kan hända, för att du kommer att dö när det är dags för dig att dö oavsett vad du gör. Om det är dags för dig att dö idag, då är det vad som är kommer att hända. Så du kan också försöka göra det bästa du kan under tiden. "

Längre svar:

Kommentarer om "vad som har skrivits" är vanligtvis referenser, bokstavligen eller figurativt, till profetia. Detta går tillbaka till bibliska tider (och förmodligen sätt tidigare, även om de flesta vet det från Bibeln) där det hänvisade till de faktiska profeterna som förutsäger framtiden. I popkulturen var den mest kända användningen i De tio budorden där Ramses säger "Så låt det skrivas, så låt det bli gjort."

I en typisk fantasy-inställning skulle talaren sannolikt referera till en verklig, nedskriven profetia som talas av någon mystisk eller klok person i åratal. Det är en mycket vanlig trop som brukar flytta en historia framåt (t ex ge hjälten något att styra sina handlingar och / eller bekämpa det.)

När den används på det sätt som Rom gör är det förmodligen figurativt och används som en allmän hänvisning till ödet eller ödet. I den meningen hänvisas det till ett hypotetiskt "skriftligt ord" som beskriver ödet för alla i universum, inklusive när / hur de dör. (Jag tror inte tror det finns några hänvisningar till Ferengi-religionen som har en tro på en faktisk "skriftlig post" så här, fastän många religioner har något liknande.) Rom säger i huvudsak att vad som än händer är vad som skulle "hända" - om Quark dör för att försöka ta ut anti-gravitonstrålen, så är det bara hur han är avsedd att dö.

    
svaret ges 16.06.2012 20:49
8

Alamo, 1960 (John Wayne) (kommer från minnet)

Linda Cristal (som Graciela Carmela Maria 'Flaca' de Lopez y Vejar) "Men vi får aldrig se varandra igen"

John Wayne (som kollega Davy Crockett) "Om det är vad som är skrivet, så är det vad som skrivs."

    
svaret ges 17.10.2012 16:08
4

Acquisition Rule # 227: "Om det är vad som är skrivet, så är det vad som skrivs."

Källa: Memory Beta ; Star Trek Online

    
svaret ges 06.10.2013 04:10
3

Det verkar hänvisa till ödet: att om de skulle dö, då kommer de att dö, men om de inte är döda att dö, kommer de att överleva.

Rom säger att Quark inte borde oroa sig för att dö eller inte, för om de är tvungna att komma igenom, kommer de att komma igenom, och oroande kommer inte att förändra det.

    
svaret ges 16.06.2012 17:44