Sprinkler Box Drainage

0

Bilder & mer förklaring här:

Jag betalade nyligen ett gräsklippare för att flytta min sprinklerlåda ... Jag var upptagen med arbetet, uteplatsen installerades och jag hade inte tänkt mig tillräckligt långt om sprinklersystemet - så det var ett rush jobb som gjordes av en Företag rekommenderat av en vän.

De gjorde i alla fall ett hemskt jobb. De installerade det direkt i lermucken utan dränering, och jag kunde inte komma till någonting i det - vatten skulle inte tappa, började luktas galna. Jag har precis grävt det helt ut ... Det är fortfarande helt grävt upp.

Så, jag har lite grus att sätta i hålet, 4x betongpavers att lägga ner - en låda som lägger på paversna och en låda som ligger ovanpå basen.

Den här lerjorden är dock SO DENSE, att något vatten som fastnar i dessa saker verkligen inte kommer att tömma bort - så om jag lägger grus i botten, kommer vattnet förmodligen bara att sitta i gruset under och dränera aldrig ut i det omgivande landet ...

Jag insåg också att att sätta en massa grus där precis därigenom mot sidan av huset utan någon form av ventil / dränering för att flytta den bort från huset, kan leda till att mer vatten pressas upp mot sidan av huset och potentiellt orsakar problem med källaren (vi har redan problem med källare och vatten).

Så jag letar efter idéer för att göra ett riktigt bra jobb med dräneringen. Jag tänkte på att lägga ett rör i gruset och springa ut det - men vid något tillfälle måste det komma tillbaka till ytan ... och utan någon speciell typ av ventil kommer röret att fylla upp, men ingenting kommer tryck vattnet ut genom röret mot gravitationen.

    
uppsättning nfarrar 12.07.2015 20:10

0 svar