Kokkärl i mikrovågsugn?

5

Jag hör att kycklingbröst kan kokas i mikrovågsugn och att det är det bästa sättet att få det saftigt och ömt. Jag har också sett några artiklar om det på internet.

Jag undrar om detta bara är en myt eller om proffs använder detta trick också?

Skulle du inte riskera att delar av kycklingen inte kokas ordentligt och orsakar infektion?

    
uppsättning grm 05.08.2010 00:32

6 svar

9

Medan ja det kan göras, skulle jag inte välja att göra det över en annan teknik om det inte var mitt enda alternativ eller jag behövde bara lite kyckling kokad snabbt för ett recept där det används i kokad form och kommer att ha en många andra smaker tillsatta (kyckling sallad). Kom ihåg att mycket smak beror på att brunning och matlagning i mikrovågsugnen eliminerar de smakerna. Åtminstone med poaching, om vätskan är riktigt bra kryddat, ger du fortfarande smak.

Vilken matlagningsteknik som helst kan leda till tufft och torrt kött, inklusive poaching där det kokas nedsänkt i varmvätska. Oavsett tekniken, om proteinerna värmer för varmt och för snabbt, kommer de att strama snabbt och pressa ut juicerna. Resultatet blir hård, torr, sågdammig kyckling eller annat protein. Detta är detsamma som händer när ägg är gummiliknande ... kokta för länge över för hög av värme. Proteinerna fungerar som svampar som bryts ut.

Personligen tycker jag att du har mycket mindre kontroll över kött som är lagat i en mikrovågsugn, eftersom matlagningen sker från utsidan och återstående värme fortsätter att byggas intensivare än om det kokades i en sautpanna eller på en grill.

Är det något som professionella gör? Nej. Mikrovågor i ett professionellt kök används främst för smältning av smör, choklad, uppvärmning av saker snabbt ... ungefär samma som jag rekommenderar att folk gör hemma. Vi använder dem inte för "matlagning". Även om jag använder den för svettande lök om det är det enda jag skulle smutsa en panna för ... lägg löken i en skål med lite smör, lock och näs i ungefär en minut tills det är ömt.

    
svaret ges 05.08.2010 01:47
2

Jag är mycket skeptisk att en mikrovågsugn kan producera "juiciest" resultat. Du kan verkligen inte slå en marinerad / bränt bit kyckling, pan seared i smör, och slutade i en ugn på medium värme. Torka inte över det; det är nyckeln till fukt. Eller en finbrödad bit kyckling friterad i olja. Eller en bra basted bit kyckling rostad i en het ugn. Eller en välsorterad bit kyckling grillad över medelvärme.

Jag föreslår nästan något men en mikrovågsugn.

    
svaret ges 05.08.2010 04:01
1

Jag känner mig personligen det bästa sättet att få ett anbud saftig kyckling är att göra öl kan kyckling: länk . Jag har gjort det flera gånger och kycklingen är alltid fantastiskt fuktig. Naturligtvis, för att göra detta måste du laga en hel kyckling och inte bara brösten.

Med det sagt har jag alltid känt att mikrovågad mat har en gummiaktig textur på grund av hur mikrovågor lagar mat (värme från mikroskopiska vibrationer i vattenmolekylerna i livsmedel).

Även om den kan vara gummiaktig, kommer den fortfarande att laga sig helt i en mikrovågsugn. Se bara till att det inte finns någon rosa när du skär in i bröstet, samma kontroll skulle du göra om du lagade det på något annat sätt.

    
svaret ges 05.08.2010 01:16
1

Det gick inte att säga om det används mycket, men kan inte se varför det inte skulle fungera. Jag har inte en mikrovågsugn själv, så kan inte testa den, men du måste bara klippa den för att se om den är kokad. Om den fortfarande är röd, eller har röda fläckar. Ät inte det / laga det lite längre.

    
svaret ges 05.08.2010 00:42
1

Det kan göras ... precis som att laga omelett i mikrovågsugnen. Måste göra det på 20-30 sekunder åt gången och öppna mikrovågsdörren. Om jag inte använder ångfunktionen för mikrovågsugnen placerar jag ett glas vatten bredvid kycklingen i mikrovågsugnen. Kyckling kommer ut saftiga och välsmakande - och kokta.
Matlagning omlette är också lätt. Jag googled och hittade några förslag som jag följde förutom att jag inte wrap min maträtt i pastic wrap (jag använder aldrig plastfolie i mikrovågsugn). Bara titta på ägget och stoppa mikrovågsugnen var 20-30 sekunder tills ägget är kokt så som du vill. Kan lägga till det ost, tomater och vad som helst.

    
svaret ges 22.04.2013 06:45
0

Jag har lagat kycklingbröst i mikrovågsugnen i flera år och det kommer alltid ut saftigt och saftigt. Nyckeln är att använda en täckt glasgryta och aldrig överstiga ca 4 min på ett stort 1/2 bröst. Kok en åt gången - låt bröstet fortsätta att laga mat i skålen efter 4 min är upp - tar ytterligare 5-10 min . eller så att laga mat. Du måste komma ihåg att mat som tillagas i en mikrovågsugn fortsätter att lagas efter att mikrovågorna är avstängda.

Säsong som du önskar innan du lagar mat - Jag använder vitlökspulver och en beläggning (1 & 1½ msk) av Teriyaki marinade. Jag garanterar att om du följer den här metoden kommer du att få de saftigaste kycklingbrösten du någonsin har gjort,

    
svaret ges 10.06.2017 03:39
Senaste kommentarerna

Chilikryddad skinka? Vi kan absolut laga några galnare recept hemma också! Njut av denna kokbok som en present till jul, födelsedagsfirande och alla speciella tillfällen du firar! Stort värde för livsmedelsbutiker som letar efter nya smaker att prova! Få din idag! <| Endoftext |> Starfish Zoologict Vi importerar sjöstjärnor till vår brittiska anläggning för exanematematisk analys, ES och bestrålning mätningsexaudiogram XRGSA TAHGDAE AP - Reuters AST-IRAborts Specifikationer Fiskarter Obestämma (exakt)... Läs mer