DIY behöver hjälp med strömbrytare

0

Jag fixar upp ett badrum och har gått i ett par pussel. Vid avlägsnande av taklampan fick jag en kort. (Ja, jag hade lämnat strömmen. Tsk, Tsk.) Nu får jag ingen ström på ledningarna; inga brytare trippade, slå på eller av. Breakers är ~ 40 år gammal. Skulle en kort "döda" en breaker utan att trippla den? Också, (liknande problem, ström till och gnista) med ett GFCI, samma resultat: ingen ström, brytare inte utlöses. Jag drog ut att jag förstörde GFCI-brytaren, så köpte ett matchande märke CAFCI, och installerade det. Nu har jag ingen ström med breaker energiserad. Vad saknar jag? Jag är redo att erkänna att jag inte längre är kvalificerad för hemelektronik. Har någon svar för mig, förutom att klippa kraften före mitt nästa försök?

    
uppsättning tomsota 11.03.2017 19:01

2 svar

3

En visuell inspektion av en utlösad bostadsbrytare kommer inte troligt att avslöja att den har trippat. Tripping händer internt och flyttar vanligtvis inte hävarmen synligt.

Istället känner du brytaren handtag genom att ge varje handtag en liten knuff mot "off" -läget. De som är "på" kommer att motstå att bli rörda. En utlösbar brytarm kommer enkelt att röra sig. För att återställa den, vrid den hela vägen "av" och sedan "på".

    
svaret ges 11.03.2017 19:21
1

Leta efter ett annat FFCI med de påverkade kretsar som är anslutna till dess laddningsterminaler.

Eller kanske bara anställa någon som vet tillräckligt för att slå av strömmen först för att göra det ... Två gånger i rad på samma jobb verkar som om du har problem att lära av dina misstag.

    
svaret ges 11.03.2017 19:16