Skulle jag skära in hela rummet på en gång eller bara den del jag jobbar med?

2

Målade aldrig innan. Jag har bestämt mig för att måla min studio, som är ett 770 kvadrat rektangulärt utrymme.

Jag måste måla taket såväl som väggarna. Jag planerar att följa John Burbidge instruktionsvideo på youtube. Jag ska måla taket först då väggarna. Jag ska använda en rulle för huvuddelen av arbetet. Jag har flera frågor:

När jag målar väggarna "skar jag" bara de områden jag ska måla eller skär jag in i alla väggar?

Till exempel:

 • Om jag skulle måla höger sida av min studio på fredag kväll och vänster sida på lördag skulle jag fortfarande klippa in alla hörnen och kanterna? Eller bara de som är anslutna till väggen planerar jag att måla den dagen?

 • Vad händer om jag skulle ta 3 timmes mellanrum mellan målning höger sida och vänster sida?

 • Som jag kan se, försöker jag räkna ut när jag ska skära in hela rummet som motstånd att bara skära in en del av det.

  Kan du också förklara hur effekten "ram / gräns / halo" händer? Det är här skärningsområdet är en annan nyans? Är det verkligen för att "cut-in" -området hade torkat innan du målade området?

      
  uppsättning hba 17.01.2014 06:51

  4 svar

  3

  Det borde inte spela någon roll. I slutändan är det exakt samma färg så att den borde matcha.

  Vad kan orsaka halo, men om din pensel vs. rullteknik lägger ner olika mängder färg. Enligt min erfarenhet är det lättare att lägga ner en tjockare färgfärg med en rulle än borsten, så efter att ha gjort ett lager av skärning och sedan ett lager av rullning kan du märka att kanterna ser ljusare ut eftersom det finns mindre färg där. Det har sagt att jag ännu inte har hittat någon magisk väggfärg som bara tar en kappa så när du får den andra (eller ibland tredje kappan) på dig ska du inte märka den.

  Den enda anledningen till att du kanske inte vill klippa in bra innan du rullar är om du vill minska mängden penselmärken så mycket som möjligt. Medan färgen inte kommer att förändras baserat på vad du använder kan strukturen.

  Vad jag vanligtvis gör är att göra dem båda samtidigt. Jag ska klippa in i ett fönster och rulla så nära som jag kan komma säkert med rullen för att jämna ut texturen. Sedan ska jag klippa in taket på samma vägg, rulla sedan, upprepa.

  Om du bara hatar att klippa in eller ha så mycket att göra det är skrämmande, överväga inte att göra allt på gränsen till taket och väggarna och i stället rulla nära det, när du är färdig, klistra upp lite kronformning . Det behöver inte vara fina formar alls ... även en 2-bitars något avsmalnande dörrhölje kan se skarpa ut.

  Det är den teknik jag brukar använda på redan målade rum som jag målar om. Ofta är det tidigare färgarbetet vid gränsen bara slarvigt att även om jag försiktigt går till kanten finns det tillräckligt med fläckar av den gamla färgen som skryter ut att det bara är klibbigt. I dessa situationer får jag de färdiga fönsterkarmarna från Home Depot (kan hittas för mindre än en dollar per fot) och klara upp dem med en brad spikare. För ett lite mer modernt utseende kan du använda ren dimensionell trim (t.ex. en 1 x 2).

  En annan teknik för att undvika allt som skär i takets och väggens hörn är att helt enkelt måla dem i samma färg. Jag gör om ett bad som behöver ny färg på både väggarna och taket, så jag går med en väldigt ljusgrå för båda.

      
  svaret ges 17.01.2014 08:54
  2

  Kan du också förklara hur effekten "ram / gräns / halo" händer? Det är här skärningsområdet är en annan nyans? Är det verkligen för att "cut-in" -området hade torkat innan du målade området?

  Jag har sett detta hända när någon berörs fläckar efter att en vägg har målats helt. Jag känner att det händer eftersom färgen inte var ordentligt blandad till att börja med eller inte blandades tillräckligt bra när touchen var klar.

      
  svaret ges 17.01.2014 22:07
  0

  Whoa! Jag har gjort mycket målning, och en svärson på 10 + år är en målare, och jag har aldrig stött på din terminologi.

  Jag antar att skärning avser kanterna på en fläck av ny färg. Jag berör sällan mig själv med det. Mellan priming och påläggning av två lackfärger för att täckningen och mättnaden ska vara jämn, raderar kanterna som orsakas av stopp och start.

  När du använder olika färger (eller mättnad, eller slutar-flat / gloss / etc), är det viktigt att befintlig färg är ganska torr. Det är lätt att testa genom att röra det med ett blott finger. Den ska inte röra sig, hålla fast vid fingret, känna sig våt eller den minsta biten klibbig.

  När det gäller att täcka en färg med en annan, bör den minimeras: färgerna blandas enligt reglerna för färgblandning, även när de är torra. Om inte toppskiktet läggs på tjockt, vilket innebär 3+ vanliga skikt.

      
  svaret ges 17.01.2014 08:36
  0

  OJ. Det är ett stort rum att måla. Och det är också din första gångs målning.

  Jag skulle fortfarande spruta det. När som helst jag går att måla ett stort område, men inte så mycket som du ska måla, sprayar jag. Jag använder en Wagner Paint Crew 770 som har fungerat bra under de senaste 10 åren.

  Visst kostar det för sprutan, men det är roligare att spruta: det är roligare. Jo masken är inte kul. Men sprutningen är. Och kvaliteten är inte jämförbar: de rullar inte färg på bilar gör de!

  Om du ska välja att gå med sprutning och bakåt, kan jag ge dig några tips baserat på min erfarenhet av sprutning. Jag har gjort många misstag, så jag har massor av tips.

      
  svaret ges 21.01.2014 06:28