How att ta bort ett hylsfäste med ett runt huvud och ingen lucka

16

Jag har några hyllor i min garderob och det är skruvat i väggen med fästelement som ser ut så här (se bild). Det är en slät cirkel och har ingen typ av hål i luckan ovanpå. Är det här en skruv? Om så är fallet, vilken typ av skruv är det här och hur får jag det ut? Jag vill ta den här hyllan ner!

    
uppsättning Kizzie 01.11.2017 20:12

6 svar

30

Det är ett expanderande plugganker som vanligtvis levereras av tillverkare av skåp. Dra ut nageln utifrån huvudet (en låstång fungerar bra), dra sedan ut plastpluggen.

Här är ett representativt föremål:

ClosetMaidhar ett blogginlägg vid borttagning .

    
svaret ges 01.11.2017 21:06
8

Hämta ett par spärrångar:

De klämmer fast och kan vända någonting. Jag använde dem för att ta bort några envägsskruvar. Var försiktig så att du aldrig försöker ut fingrarna, om du inte gillar att du har ersatt dina ben med metallimplantat.

    
svaret ges 02.11.2017 04:34
7

Det ser ut som en ramsetfäste (fancy schmancy-pulveraktiverad spik) till mitt öga, inte en skruv alls.

Om du inte kan pry ut det, kommer du förmodligen att slita av den.

Använd gärna låssången för att ta tag i huvudet väldigt ordentligt och vinkla det, men jag tvivlar på att det kommer att skruvas loss.

    
svaret ges 01.11.2017 20:30
5

Om det egentligen är en skruv, använd något som en Dremel med ett cutoffhjul (eller till och med en hacksaw om du kan få en där) för att klippa en lucka och skruva loss med det. Jag har också borrat ett par hål och använt en ormbunksbit när jag inte fick plats för att få en Dremel i huvudet.

Om det inte är en skruv kommer du snart att få reda på det - det kommer att vända sig utan att skruva loss.

Ett annat alternativ är att lägga in lägenheter på den och använda en justerbar nyckel, men att få dem både platta och parallella är knepiga.

Ett tredje alternativ är att borra ett hål på axeln och använda en stekpanna. En lättare variant på detta är en vänstra borr, men de är sällsynta. Om du inte har en stud-extraktor är det ett knep jag nyligen lärt mig att mala en bult i en kvadratisk avsmalning och hoppa in i skruvhuvudet och skruva sedan loss bulten.

    
svaret ges 01.11.2017 23:01
1

Det kan vara ett dekorativt skruvhuvud. Se om det kommer att bli att exponera själva skruvhuvudet. P.

    
svaret ges 02.11.2017 06:38
1

Det här är troligen en plugg som @isherwood föreslår - inget nytt där. Jag lägger till ett svar för att rekommendera ett verktyg. Om OP inte råkar ha ett par handtag, är ett par skruvtangar i ordning:

Det här är lite av lyx, men fungerar som en mästare, och är det perfekta verktyget här. Jag valde min upp för ca $ 20. Ingen ånger - fungerar också bra för avtagna skruvar.

    
svaret ges 02.11.2017 19:36