A novell om en tjej som kom ihåg den dagen hon fick sitt hjärnimplantat

12

Jag försöker hitta en kort science fiction-historia som jag läste om ett år sedan. Historien publicerades på en webbplats som liknar "Daily Science Fiction", men jag kan inte komma ihåg om det var den specifika webbplatsen eller en annan.

Historien börjar med flickan, som är universitetsstudent, sitter i ett vitt rum utan dekorationer på väggarna. Anledningen till att det inte finns något på väggarna är att hon har ett hjärnimplantat, vilket gör det möjligt för henne att projicera någonting på dem på begäran.

Hon börjar då tänka på hur världen var i det förflutna. Det finns en Google Glass-referens, där Glass är porträtt som den arkaiska tekniken som låg till grund för vad hon nu har i sin hjärna.

Då minns hon den dag då hennes mamma fick henne till sjukhuset för att "förbättra" henne. Mamman berättar flickan att hon skulle ha en fördel om hon får det, även om tjejen inte riktigt förstår vad som ska hända.

Det finns en del mindre operation (med framtidens avancerade medicinska förmåga), och sedan kommer tjejen ihåg att vakna i ett rum med sjuksköterska. Flickan känner sig inte väldigt annorlunda.

Då sysslaren aktiverar hennes implantat och flickan ser plötsligt ett föremål på sjuksköterskans bröstkorg. Flickan försöker röra den föremålet, men sjuksköterskan berättar för henne att hon inte bör röra den, eftersom den innehåller privat information om många patienter. Sjuksköterskan föreslår att om tjejen vill se andras liv kan hon gå online och leta efter offentliga figurer (Justin Bieber nämns).

Det finns också några andra detaljer - om företaget som lagrar all data i molnet, flickan undrar hur andra utan implantat fungerade alls och så vidare, men jag kan inte komma ihåg dem alla.

Har någon stött på den här historien? Kan jag få en länk?

    
uppsättning Shade 10.06.2015 17:36

1 svar

6

Jag hittade äntligen det genom att använda cirka 15 filter i min utkorg. Verkar att mitt minne om var jag läste det var helt snett :) Det kan ses på ZDNet: "Beyond Google Glas: 2034 "

    
svaret ges 12.06.2015 10:21