Letar efter en boktitel om en planet med giftig jord

5

Jag läste en bok för många år sedan om en planet där jorden måste behandlas av ett begränsat antal maskiner som drivs av en högre "kast" av människor som bor i en metallstad. Den unga huvudpersonen måste avstå från sina förutfattningar efter att ha utmanat den ledande kastens auktoritet. Jag tror att författaren kan ha varit kvinnlig.

    
uppsättning Cubes 17.02.2018 22:08

1 svar

3

Denna Star Shall Abide av Sylvia Engdahl? 1972.

Kolonister på en planet med dödlig jord / vatten som måste behandlas av tekniker. Historien äger rum några generationer efter landning. Begränsad teknik, inget off-planet stöd, och befolkningen hålls okunnig om den sanna situationen. Protagonistutmaningar Myndighet, får tillgång till minnena från koloniens ledare, lär sig sanningen.

Noren visste att hans värld inte var som den skulle - det var fel att endast forskare och tekniker kunde använda metall och maskiner. Det var fel att endast de hade tillgång till den kunskap som gömdes i den mystiska staden. Han var en kättare. Han trotsade höga lagen och hade ingen tro på profetiens lovade uppfyllelse. Men var trots nog, eller kan det vara så att det blir sant?

    
svaret ges 18.02.2018 07:08