A roman där en kvinna från "framtid" 1999 talar leet-speak

12

Jag försöker komma ihåg namnet på en roman / serie som jag läste tillbaka i mitten av åttiotalet. Jag kan inte komma ihåg andra författare än att det var en känd äldre författare. Jag tänkte initialt kanske Saberhagen eller Harrison, men kan inte hitta den i sina bibliografier.

Det innebar en samling av 4-5 personer från olika tider / platser. Den särskiljande biten jag kan komma ihåg var att en av dem (inte huvudpersonen) var en cyberpunkish kvinna från "framtiden" 1999 som talade i engelsks futuristiska dialekt som de andra tecknen, inklusive huvudpersonen, från "nutiden" ( från åttiotalet) kunde inte förstå.

Tyvärr kan jag inte komma ihåg mycket annat av tomten än att de gjorde sig genom ruiner.

    
uppsättning Steven Burnap 22.01.2013 00:51

1 svar

7

Jag tror att du hänvisar till Philip Jose Farmer's "The Dungeon Series - en samling av sex böcker skrivet av olika författare under PJFs namn . Denna steampunk-ish-historia kretsar kring Clive Folliots sökning för hans tvillingsbror. Under sökningen hamnar han i en annan värld och möter Annie (en framtidens efterkommande som talar i en underlig dialekt - vi skulle kalla det leetspeak), Shriek, en spindelliknande varelse , en snodd dvärgliknande varelse och många andra.

    
svaret ges 28.01.2013 09:11