Barn / YA bok där tvillingar är separerade vid födseln för att rädda en från eugenikarkirken?

14

Berättelsen

Historien äger rum inom ett interstellärt imperium vars viktigaste egenskap är dess eugenikprogram. Individuell frihet har i stor utsträckning tagits bort. Människor gifter sig inte och i stället väljs av staten och sätts ihop för att odla. De väljs utifrån deras kompatibilitet och (eventuellt?) Baserat på de behov som staten har för det här barnet (behöver de en extra kämpe pilot, forskare, arbetare etc.). Jag tror att de får viss tid att leva tillsammans på en semester av sorter för att föröka sig.

Ett särskilt par (bäst av det bästa) sätts ihop och blir kär. De bestämmer att de inte bara vill ge upp sitt barn. De hamnar med tvillingar och griper denna chans att rädda minst ett av sina barn från imperiet. En går till imperiet, den andra skickas bort någonstans.

Bläddra framåt 20-åriga år (det är här boken började) och vi följer livet för den son som ges till imperiet. Han är en officer / rymdpilot med mycket uppåtgående rörlighet. Han har tillgång till någon form av högteknologisk power gauntlet (jag är lite fuzzy på detta) som kan skjuta lasrar eller har superstyrka eller något liknande. Detta är begränsat till endast höga soldater. Han skjuts ner eller fångas av en grupp rebellering från imperiet, och det är här han träffar sin bror för första gången. Vid någon tidpunkt byter de platser (jag är inte säker på om detta var villigt på empire-brors sida). Rebelbroren är fångad när de inser att han inte har samma tatuering / märke på sin axel som alla andra imperiumämnen har.

Jag är inte säker på vad som händer härifrån, eftersom jag inte kunde slutföra!

Jag tror att en av brödernas namn började med en "Z."

Real Life Context

Jag läste detta i slutet av 90-talet / början av 2000-talet, men dessa fick mig av min syster som förmodligen hade haft dem sedan början av 90-talet.

Jag hade två böcker (av tre tror jag) i den här historien. De versioner jag hade var en del av en serie barn / YA-illustrerade böcker. Serien liknade Great Illustrated Classics eller Children's Illustrated Classics. Böcker från olika genrer anpassade för barn. Denna berättelse var antagligen anpassad från något annat, men jag kan inte vara säker på den tiden. Om jag minns rätt, var böckerna i denna samling ungefär 4 tum x 4 tum, och hon skulle köpa på resor till mataffären. Det är möjligt att det var en kristen bokserie, men jag kan inte vara säker på det. Jag tror att det var en bok i serien om Corrie Ten Boom.

  • Kan någon identifiera den här historien?
  • Kan någon identifiera vilken "vuxen" bok / berättelse den här anpassades från, om någon?
  • Bonus: kan någon identifiera boksamlingen?
uppsättning pladams9 09.10.2016 08:32

2 svar

5

Böckerna är Zaanan -serien av Al Bohl . Serien är en del av Young Reader's Christian Library som publiceras av Barbour Publishing .

Det verkar finnas fyra böcker:

Påbildenovankanduse"power gauntlet" som hänvisades till i frågan. Dessa kallas faktiskt "kraftvapen" som kan ses från dessa mycket begränsade citat på Google Böcker:

Tis-year! fired Zaanan's power arm. It was a direct hit. The man jerked and fell off. Without a driver, the tubeship slowed to a hover.

och

"... fool their camera guards with the cloaking devices on our power arms."

Några mer extremt begränsade citat, om eugenikprogram:

Malcom was very excited as he arrived at the Center for Genetic Science. The male and female selected to have a baby were checked out on ...

och tvillingarna:

"Joseph is Zaanan's twin brother"

Det verkar inte som att dessa anpassades från fler "vuxna" verk, men var ganska skrivna för denna samling. Al Bohls hemsida nämner att han skriver en annan Zaanan-bok:

Al continues to write and illustrate. He is writing a new Zaanan novel entitled “Zaanan and the Mermen of Immersia”.

När det gäller mina minnen om dimensionerna av dessa böcker, säger Amazon :

Product Dimensions: 0.8 x 4.5 x 5.5 inches

Och jag var korrekt om närvaron av Corrie Ten Boom i samma samling .

Rekvisita till den refererade syster som växte upp till bibliotekarie och hittade böckernas namn.

    
svaret ges 16.10.2016 17:40
4

De böcker som ställs om är en del av Zaanan-serien av mig, Al Bohl.

Jag heter Al Bohl. Jag skrev och illustrerade de fyra Zaananböckerna som för närvarande är tillgängliga via Amazon.com.
Tanken kom för Zaanan för att jag ville berätta en äventyrssaga för unga läsare. Det tas inte från någon annan källa. Det finns två övergripande begrepp som jag hoppades kunna förmedla. Det ena är att om Kristus tar sig, kommer kristendomen att vara relevant långt in i framtiden. För det andra, som boken Haggai säger, "överväga dina vägar". Jag tog gemensamma problem och projicerade dem i framtiden. Om vi inte funderar på vad som gjordes och varför ska vi skörda vad som såddas.
Jag skriver för närvarande avsnitt Fem "Mermen of Immersia." Den fjärde boken slutade med en plugga för den här berättelsen men utgivaren tappade serien. Jag hoppas kunna få den klar till hösten 2017. Det kommer inte att ha så många illustrationer.

    
svaret ges 05.04.2017 00:26