Hur att få biljetterna bokade jag online?

3

Jag har bokat två biljetter online. Biljetterna ska flyga från Kina till Dubai och från Dubai till Afghanistan. Var kan jag hämta båda dessa biljetter från?

    
uppsättning Tariq 11.07.2017 00:14

3 svar

3

Papper flygbiljetter är ganska mycket en sak av det förflutna, ersatt av elektroniska, papperslösa system. När du har gjort dina flygarrangemang har du fått bekräftelsedetaljer, vanligtvis en kombination av siffror och bokstäver, tillsammans med din identifierande information (namn eller efternamn).

Med det går du till flygbolagets hemsida för att checka in för flygningen, vanligtvis 24 timmar före avresa, ange din information och databasen kommer hämta din flygrekord, bekräfta att du " Ve checkat in, och låter dig skriva ut ett boardingkort. Du kan också checka in på flygplatsen, antingen på en kiosk med hjälp av bekräftelsesnumret eller på räknaren genom att visa ditt statliga utfärdat ID-kort eller pass.

När du bokat via en byrå, kontakta den nu om du inte har vad du behöver för att checka in korrekt, och enkelt när det är dags att resa.

    
svaret ges 15.07.2017 21:41
2

Det här låter förvirrande, men när du bokar online får du en biljett och ges ett biljettnummer för att identifiera det, men du kan aldrig se en pappersbiljett.

Med det biljettnumret, som vanligtvis är en serie nummer, kallas tekniskt e-biljettnummer eftersom det hänvisar till en elektronisk biljett, kan du få tillgång till information om bokningen via webbplatsen för flygbolag. Det är ofta möjligt att skriva ut ett e-biljettkvitto som kan visa att du verkligen reser, även om det inte är nödvändigt eftersom flygbolagen kommer att söka upp din information vid incheckningen Använd ditt pass (eller annat giltigt nationellt ID för inrikesflyg).

Efter bokning, online eller personligen, får du också alltid en bokningsreferens som är en kod med siffror och bokstäver. Det är det vanligaste sättet att leta upp reservationer och det kan referera till ett antal biljetter om du bokat flera på en gång (antingen för flera flygningar, för flera personer eller båda).

    
svaret ges 15.07.2017 21:55
1

Om du har en smartphone kan du använda ditt flygbolagets app. Detta visar biljettinformationen. Det kommer att finnas en QR eller annan streckkod. Detta kommer att låta dig komma igenom säkerhet och ombordstigning.

Om du inte har en smartphone, borde du ha fått ett e-postmeddelande som innehåller en PDF-fil. Du skriver ut det här och använder det för säkerhet och ombordstigning.

Du kan också logga in på ditt flygbolagets hemsida och hämta PDF-biljetten därifrån.

I alla fall kommer det att finnas en biljett för ditt utgående flyg och en sekund för retur.

    
svaret ges 16.07.2017 14:31