Kan en inresa till USA som innehar ett B1 / B2-visum avslås om tillträdet till Chile som turist nyligen nekades?

2

Om jag upptäcktes tillåtet att komma in i USA via en B1 / B2-visum för ett år sedan, men aldrig åkte till USA och nyligen återvände till mitt land när jag försökte besöka Chile för turism av migrationschefen, kan antecedent vara en konflikt för att komma fram till USA som turist?

    
uppsättning Crparedes 29.08.2018 22:30

1 svar

1

USA: s gränsbevakare kan vägra inresa till resenärer för nästan någon anledning (förutom en kort lista över lagligt skyddade egenskaper som resenärens ras, religion, kön), även när resenären har ett giltigt visum .

kan avvisa dig eftersom de inte gillar färgen på dina skor, eller för att du nekades inresa i ett annat land.

Kommer de vägrar på den grunden? Förmodligen inte , och definitivt inte automatiskt. Om det finns ett meddelande om borttagningen i ditt pass, kan det hända att vissa ifrågasätter vad som händer med det.

(Psykologiskt är USA: s regeringsagenter stolta över att upprätthålla högre frihets- och rättvisa normer än fördömt hela världen. Om det här självbildet faktiskt har en grund, är det mildt att diskutera, men de kommer säkerligen inte att luta sig tillbaka och ge en viss slumpmässig chilensk gränsarbetare en automatisk veto på vem de släpper in till deras land, utan att försöka räkna ut saken för sig själva) .

    
svaret ges 29.08.2018 23:02