Varför startar piloter typiskt i kolvmotorer, snarare än strålar eller turboproppar? [duplicera]

1

I huvudsak börjar alla piloter flyga med propellflygplan som drivs med kolvmotorer, i stället för i turboproppar eller ljusstrålar, även om:

  • Att driva en kolvmotor kräver justering av blandningsförhållandet, förgasningsuppvärmning, tändningstiming och annan sådan voodoo, medan du med en turbinmotor bara slår på tändningen, tryck på START-knappen och du är i affärer .
  • Jets och turboprops är storleksordningar mer tillförlitliga än kolvmotorer , trots den senare årtionden långa start i utveckling; destruktiva misslyckanden av flygplans kolvmotorer är mycket mindre vanliga idag än i 1940 och 1950-talet , när de var praktiskt taget en gång- en flygning förekomst, men kolvmotorerna kommer fortfarande att bli korta jämfört med strålkastare, de flesta piloter går hela sin karriär utan att uppleva ett enda motorfel av något slag.
  • Och när en turbinmotorn gör misslyckas, gör det så högt och otvetydigt - ingen av de dödliga osynliga motorfelen som dödade marknaden för kolvmotorer med dubbla motorer, tillsammans med tusentals piloter .
  • Jetet (i USA) eller Jet A-1 (resten av världen), i alla utom de kallaste klimat, använder jets och turboprop två mycket liknande kerosenes som är mycket säkrare att hantera än avgaserna som bränns in De flesta kolvmotorerna (Jet A och A-1 har mycket lägre ångtryck, mycket högre flampunkt och mycket långsammare flamspridningshastigheter än avgas och, till skillnad från avgas, är inte fulla av tetraetyllead) och mer allmänt tillgänglig för start även i de extremt kalla klimat där det mer entusiastiskt brandfarliga Jet B (en bensin-petroleumblandning) måste användas istället är det fortfarande säkrare än avgas.
  • En turbinmotor kommer också att lyssna på avgas om markpersonalen tankar den från fel container (jets är med rätta kända för att springa på allt som flyter och bränner, så länge det inte producerar en avgas som innehåller eldfast oxid partiklar), medan oavsiktligt bränsle med en kolvmotor med jetbränsle kommer att få den att blåsa insidan till bitar tillräckligt lång tid efter start för att du nu befinner dig över ett bostadsområde eller något liknande obekvämt för en tvingad landning.
  • Propellrarna kommer med sina egna komplikationer; propvashen som kommer från propellern och slår på vingarna och svansen skapar otäcka asymmetriska rullande och gungande tendenser, de flesta propellernas tonhöjd måste hanteras noggrant (åtminstone under markoperationer och ibland i flygning också) och en jämn näsa -låt landning, ett slag i fel riktning i fel ögonblick, eller en bump eller pothole i ytan kan enkelt orsaka en motorförstörande propstrike.

Varför gör piloter generellt sin debut i kolv-propellerflygplan, istället för i ljusstrålar eller turboproppar?

    
uppsättning Sean 11.01.2019 05:12

1 svar

2

I ett ord, pengar. Har du prissatt tid i en turboprop eller ljusstråle, vs tid i en C152 eller annan kolvtraktor? Eller köper du faktiskt en? Du kan hämta en anständig begagnad singel för om kostnaden för en ny bil, medan turboprop eller jet kommer sannolikt att börja på en halv miljon och gå upp därifrån. Och lägg till underhållskostnader för det.

Då finns det många piloter (jag är en) vars flygning bara inte innehåller vad en jet eller turboprop kommer troligen att vara bra på. Jag gillar att flyga in i korta band, ofta gräs eller smuts (och ibland ingen remsa alls, torra sjöbäddar). Är din jet eller turboprop väl lämpad för det?

Även om någon tittar på en karriär hos flygbolagen, kan du bygga mycket av den nödvändiga tiden mycket billigare i ett engångsprop. Till exempel började en av mina flyginstruktörer göra det, få betalt plus mycket erfarenhet som handlar om studentpilots misstag. Därefter flyttade han till ett jobb som flyger ett litet lastplan som gör pickup för FedEx eller någon sådan, innan han får tillräckligt med timmar för att titta på ett flygbolag.

    
svaret ges 11.01.2019 06:15