Recommendations om hur man tränar en oerfaren rollspelare i att spela Changeling: The Lost

6

Jag kör en Changeling: The Lost-spelet och en av spelarna är ny för rollspel. Hennes introduktion till rollspel har inte hjälpt till att CtL har en mycket ovanlig inställning. Hon känner att hon inte kan tänka på vad hennes karaktär skulle göra, och i stället gör det verkligen konstiga slumpmässiga saker som inte ger stor mening. Jag pratade med henne och vi fick hennes motivation ner; Jag tänkte att det skulle lösa problemet. Men det hjälpte inte riktigt. Vad ska jag göra?

    
uppsättning Frew Schmidt 16.10.2011 01:59

3 svar

8

Jag har gjort en rättvis bit av scenuppspelning, improvisation och rollspel. Jag vet inte var jag lärde mig på vägen, men säkert förtjänar någon annan kredit (skyller?) För det.

För att CONVINCINGLY kunna agera / reagera som någon annan person i en IMAGINARY situation måste man först kunna:

 • Reagera som sig själv i en verklig situation
 • Reagera som sig själv i en imaginär situation
 • Reagera som någon annan person i en verklig situation
 • Reagera som någon annan person i en imaginär situation
 • Mitt råd för att coacha din kämpande spelare är att bestämma var på ovanstående skala hennes förmåga faller, justera sedan sin karaktär så att det är mindre av stretch för henne. Viktigast, håll fokuset på hur hon kan ha det roligare och vara roligare för alla andra i historien, än vad hennes uppfattade misstag / misslyckanden är.

  Det här är några idéer och tekniker som jag har använt för att hantera nya rollspelare, eller till och med att jag använder mig själv när jag bara vill ha lite "avslappnad" RP kul.

  Första gången rollspelare är nästan alltid bättre att spela en karaktär som liknar dem själva. Vissa kan göra det bra att föreställa sig sig i historien eller ens spela sig i spelet. Det här gör vi i Cops and Robbers som barn. (Fungerar barnen fortfarande så? Jag hoppas det.) Det är det klassiska Dungeons & Dragons tecknad från 80-talet gjorde . Att basera en PC av en favorit karaktär från böcker, tv eller filmer är ett annat sätt vi lär oss att rollspel som barn.

  Speciellt i komplicerade inställningar tillåter spelande någon med amnesi eller en "normal" att spelaren förblir i karaktär och fokuserar på historien samtidigt som man lär sig inställningen och historiken längs vägen. För att vissa människor är i karaktär och fokuserar på scenen som utvecklas och förstår händelser i det större sammanhanget med inställning och alternativ historia, kan det vara alltför mycket att fråga "ha kul". Att vara eller bli "normal" i fantastiska inställningar är en klassisk berättande mekanism . (Det borde vara en bättre trope för den normala huvudpersonen som upplevde den galna "gömda" världen för första gången, men jag kunde inte hitta den.) Amnesi möjliggör snabba "losna karaktärsmotivationer" som kan flaskas ut längs sätt.

  Att spela ett tecken från ett avlägset land är en liknande teknik för amnesi. Detta möjliggör en fullt utvecklad karaktär som har ett spel i karaktär för att inte veta allt.

  Att spela en följare av en annan (villig) dator är ett annat alternativ. För övrigt är det en bra teknik för "avancerade" grupper att spela en följd av en ovillig dator (för vissa definitioner av "avancerad").

  Mest av allt håller fokus på hur hon kan ha roligare och vara roligare för alla andra i historien än vad hennes uppfattade misstag / misslyckanden är. Ja, det är så viktigt, jag sa det två gånger.

      
  svaret ges 16.10.2011 12:39
  4

  Kör ett antal solosessioner med fokus på hennes karaktärs pre-CtL-liv - en slags utvidgad förspel som långsamt introducerar henne för både rollspel och CtL-inställningen.

      
  svaret ges 16.10.2011 12:59
  0

  Om hon gör slumpmässiga saker, lockar hon nog uppmärksamhet från andra Changelings - antingen PC eller NPC - vem skulle intressera sig för vad hon gör, eller åtminstone varför hon gör dem. Låt folk gå upp och fråga henne vad hon ska göra. Kanske kan det förklara det för en annan karaktär hjälpa henne att upprätta en rationale och fastställa dessa karaktärsmål.

      
  svaret ges 16.10.2011 17:46