Main breaker resor när jag slår på svetsbehållaren

1

När jag slår på min svetsbehållare (50A, 240V), släpper den huvudbrytaren. Det finns en blixt / gnista som kommer från anslutningen av svetsbehållarens jordledning till panelen. En annan jordtråd är ansluten på samma plats (220V) samt en koppartråd som går ut på panelen och går utåt (... marken?).

Övrig information: panelen är mycket bra, är ungefär 10 år gammal, svetsbehållaren har aldrig använts tidigare.

Tack så mycket för någon hjälp!

    
uppsättning BenedictJMurray 28.07.2017 18:14

2 svar

2

Du har två stora problem.

En grov mark

Du kan inte placera mer än en jordledning i ett hål i en markbuss (om det inte är märkt för att göra det), och du kan nog inte göra det med större ledningar. Den viktigaste marken ** på hela bussen (förutsatt att den är en kombinationsbana + neutral buss) är den lediga ledningen som går ut på panelen och går utanför **. Det är jordningsskyddssystemet. Om det har problem, kommer det att flyta på dina grunder, vilket jordfel kommer att aktivera alla dina jordade platser (chassi med maskiner etc.) jämfört med den faktiska jorden. Ett allvarligt markfel kommer att flyta mycket. Och du har ett allvarligt markfel just nu. Så det spelar verkligen roll just nu.

Det låter som om någon gjorde lite skummigt arbete och bara fyllde trådarna var som helst, vred ned skruvarna (om de gjorde det) och hoppades på det bästa. Nuh-uh. Fixa allt och fixa det rätt.

Om du inte har tillräckligt med utrymme på din markbuss kan du köpa ytterligare markbussar från panelfabrikanten. Ett annat (tillfälligt) alternativ är att dra flera mindre grunder av, fyra åt gången, och trådnöt dem tillsammans med en grisstjärna och sätt grisstången på markbussen. De gör till och med jordnötter som gör att du kan fortsätta en ledning genom muttern. Grisstjärnan ska vara storleken på den största tråden, helst i storlekar av samma storlek. Gör inte detta med neutraler.

Ett markfel!

Du har tur att marken fungerade tillräckligt bra för att resa breaker. Du har ett jordfel, eller en "varm" ledning kommer i kontakt med marken. Det kan vara i ditt ledningar eller din behållare. Eller det kan vara i svetsaren själv. Koppla ur svetsaren och tänd kretan en gång till. Du kan inte se några gnistor den här gången från marken! Om du gör det hoppade du över ovanstående steg.

Om det inte går, har du nu smalnat ner det till svetsaren själv. Jag skulle först kontrollera strömkabeln och pluggen och sedan till verkstaden går det .

** faktiskt, som Tester101 nämner, är den viktigaste marken den neutrala jordbindningen i huvudpanelen. Eftersom din markbuss är uppenbarligen överfull, och det är osannolikt för endast grunder, antar jag att den här bussen används för både neutrala och grunder. Det gör neutralobligationen inneboende , och jag ignorerar det.

    
svaret ges 28.07.2017 18:52
1

Närhelst det finns en blixt eller gnista på en anslutning betyder det att det är lös. En tät anslutning gnistor inte.

Dra åt den anslutning som gnider. Se om det ändras något. Det kommer förmodligen inte.

Den mest troliga orsaken till att marken är gnista är att det finns ett jordfel som orsakas av en anslutningslös eller vad som är ansluten till behållaren.

Koppla ur det som är anslutet till uttaget och om det fortfarande går, öppna öppningen och undersök kablarna. Något är allvarligt fel här.

Lycka till och vara säker!

    
svaret ges 28.07.2017 21:04