Which Oyster-kort ska jag få som utländsk besökare till London?

11

Min 10-åriga dotter och jag kommer att vara i London 4-7 maj, landa i Gatwick på kvällen från Stockholm och bo sedan på ett hotell nära Acton järnvägsstation. Jag har hittat en rutt från flygplatsen till hotellet. När du reser runt London under dessa dagar till och från zon 3, kommer vi också att besöka Harry Potter-studion.

Skulle det vara bäst att få ett Oyster Visitor-pass eller ett Oyster-pass?

Och i köen för att få Oyster-kortet på flygplatsen, behövs många detaljer när du köper de olika korten?

    
uppsättning Lotta 22.04.2016 15:23

2 svar

16

Oyster och Visitor Oyster är mer lika än de är olika. De är båda lagrade-värde kort som drar av priset på resor som du gör dem, upp till en daglig keps. Resepriser och täckning är desamma för båda varianterna. Varje typ av kort kan fyllas på med kontanter eller kredit på maskiner som finns över hela systemet, om du befinner dig med mer än vad du laddat på det från början.

Skillnaderna är:

  • En besökare Oyster kostar 3 £ utöver det belopp du lägger på det, medan en vanlig Oyster kräver en insättning på 5 £. Du kan få £ 5 - och det utestående saldot på kortet - tillbaka om du tar dig tid till kö för återbetalning när du lämnar London; köpeskillingen på 3 kronor på ett Visitor Oyster-kort återbetalas inte.

  • Visitor Oyster kommer med färgglada "titta på mig, jag är en turist" -varumärke på utsidan, i stället för det eleganta blått med vanliga kort.

  • Besökare Oyster berättigar till några specialerbjudanden . Om du inte hade planerat att gå till en av de deltagande platserna ändå , kanske det inte är värt mycket för dig.

  • Besökare Oyster är inte till försäljning inom London själv; det kan köpas på Stansted och Gatwick flygplatser, dock.

  • Vanliga Oyster-kort kan fyllas på online, eller registreras i ditt namn och ställas upp automatiskt på ett brittiskt bankkonto. Detta är främst irrelevant för turister.

Det är enkelt att köpa ett Oyster-kort, bara köla på en av Oyster-utgivande maskiner, ge det pengar (kontant eller kredit, åtminstone om du har ett kreditkort som stöder PIN-transaktioner) och det spetsar ut en kort. Inga detaljer behöver lämnas.

    
svaret ges 22.04.2016 16:35
5

För dessa korta vistelser brukar det bästa alternativet betalas när du går biljett, eftersom de har dagliga kepsar - så du kommer aldrig betala mer än vad du skulle för några dagliga biljetter. Om du har ett kompatibelt kontaktlöst kort behöver du inte ens köpa oysterkortet: länk

Observera att jag inte är säker på om ostron / kontaktlös fungerar utanför London. Det borde nu täcka vägen från Gatwick till London, men jag är inte säker på Harry Potterstudio. Du kan behöva köpa en separat biljett till den här.

När det gäller din dotter tror jag att barn upp till 10 år kan resa gratis på röret om de åtföljs av en vuxen (och lagligen i Storbritannien behöver de åtföljas av en vuxen) länk

    
svaret ges 22.04.2016 16:32