Did byte av skådespelare för Dumbledore ändra hans skildring i de senare böckerna?

13

Jag tycker att det är rättvist att säga att de två skildringarna av Dumbledore på skärmen är något annorlunda. ( Detta svar förklarar lite)

Richard Harris verkar komma över som en liten smuts, medan Michael Gambon, samtidigt som han är gammal, verkar mycket stabilare.

Harris dog i oktober 2002, så det fanns fortfarande gott om böcker att skriva.

Vad jag är intresserad av är om det finns några bevis för att den nya Michael Gambon Dumbledore fick tillbaka in i karaktären i böckerna alls?

Jag kan inte se Richard Harris Dumbledore göra några av de saker som han gjorde i de senare böckerna, men jag kunde sälja honom kort.

    
uppsättning Jeremy French 25.11.2016 15:30

2 svar

2

TL; DR:

Inte troligt.

Harry Potter och Phoenix-ordningen

Richard Harris dog den 25 oktober 2002. Dumbledores roll var omarbetad till den tredje filmen < em> Harry Potter och fångaren av Azkaban , för vilken huvudfotografi startade den 24 Februari 2003. Filmen släpptes i slutet av maj 2004 i Storbritannien.

Den femte boken i serien, Harry Potter och Phoenix-ordningen , såg sin världsomspännande release den 20 juni 2003.

Det betyder att boken måste ha varit nästan om inte helt färdig när filmen startade. Om Dumbledores bokmärke påverkades av Gambons skildring, måste det ha hänt för böckerna efter den femte.

Harry Potter och Halvblodsprinsen och Harry Potter och de dödliga Hallowsna

Den sjätte boken i serien, Harry Potter och Halvblodsprinsen släpptes den 16 juli 2005. Cirka två månader innan, den fjärde filmen, Harry Potter och bägaren of Fire hade släppts. Så den enda skildringen av Dumbledore som kunde ha påverkat denna bok var den tredje filmen.

Som vi alla vet,

Dumbledore dies at the end of the sixth book.

Hans utseende i den sjunde boken, Harry Potter och Döds Hallows , är ganska begränsad på grund av detta.

Slutsats

Den enda böcker som kan ha påverkats av Michael Gambons porträtt av Dumbledore är den sjätte och den sjunde, Harry Potter och Halvblodsprinsen och Harry Potter och de dödliga Hallowsna . Dumbledores del i den sjunde boken är ganska liten.
Det finns bara en film med Michael Gambon som Dumbledore som skulle kunna påverka Harry Potter och Half-Blood Prince .

Det är därför ganska osannolikt att Michael Gambons skildring av Dumbledore påverkar JKRs skrivande.

    
svaret ges 09.12.2016 23:53
0

Jag skulle satsa JK skulle vara den enda personen som verkligen kan svara om hon eller hon inte kände någon av skådespelarna förändrade hur hon kände dem i skrivandet. Hon hävdade när Noma Dumezweni tog rollen som Hermione Granger, att inte bara Hermione alltid varit en svart tjej, som Noma Dumezweni "får Hermione inuti", så jag går med det gjorde ingen skillnad för JK som spelade in i film. Hennes karaktärer var vilka de var.

    
svaret ges 25.11.2016 16:45