Möjlig att överknäda deg?

7

Det är mitt första försök att baka med jäst i helgen och jag är intresserad av att veta hur du vet när du har knådat degen nog. Är det möjligt att överknippa deg?

Om det gör skillnad gör jag croissanter.

Tack:)

    
uppsättning Rachel 30.09.2011 15:08

2 svar

12

Köksböcker beskriver staten som "slät och elastisk" Jag tycker att det här är en rimlig beskrivning.

När degen blandas först är den väldigt våt och klibbig. Eftersom det är blandat kan du se många klumpar och heterogena texturer.

Eftersom proteinerna i mjölet blandar med vatten bildar de gluten och knådningen vikar det elastiska glutenet över sig och gör igen och igen ark. Degen blir mindre klibbig och våt och mer fjädrande. Texturen blir helt homogen.

Knidering för hand är det omöjligt att över knäda denna typ av deg. Jag har läst att det är möjligt att över knäda i en maskin. I det här fallet förmodligen sprider proteinarken så småningom att du förlorade det du skapade och degen återgår. Jag har knead i en maskin länge och har aldrig personligen sett denna effekt.

    
svaret ges 30.09.2011 15:40
2

Du kan definitivt överblanda alla degen. Degen blir mycket glänsande, mycket mjuk, och det kommer att finnas mycket långa märkbara glutensträngar. De är otroligt ömtåliga, och kommer inte att innehålla några ko2 för utavlöpande ändamål. Jag har sett detta hända vid många tillfällen. Det är dock svårt att göra för hand. Du kommer bli trött om du försöker göra det för hand.

    
svaret ges 30.09.2011 17:00