Absolute billigaste sätt att resa långa avstånd och varaktighet [stängd]

2

Jag vet att det här kommer att bli en fråga som inte är omöjligt att svara, och har förmodligen inte ett unikt svar, men jag tror att det är relevant på något sätt för många som besöker den här webbplatsen.

Vilka är de absoluta billigaste resansätten, om resans mål är själva resan? Detta betyder åtminstone följande:

  • En liten mängd människor (vänner, fru + barn, ...) kommer alltid att resa tillsammans

  • De olika destinationerna är vanligtvis improviserade, långt och utbrett. Det finns ingen fördefinierad kurs eller planerar det

  • Den totala varaktigheten av resan kommer att vara flera år

Med dessa begränsningar är hitch-vandring uteslutet (vem tar 4-7 passagerare? Det är oförutsägbart där du kommer att hamna, till exempel nästan omöjligt att planera något , etc.).

Jag har läst många historier om seglingsturer med denna filosofi. Det gör intuitiv mening - segelbåtar kräver inte bränsle, därför kan avståndet (när vinden är rätt) täckas utan kostnad alls. Men på något sätt ifrågasätter jag huruvida detta är sant från ett end-to-end perspektiv - i allmänhet, segelbåtar i den storlek du behöver dem kommer inte billigt (du måste förlita dig på att sälja båten när du är "färdig" resa), det finns kostnader för hamnar runt om i världen, du måste ta med "speciell" mat som stannar längre, båten kräver också bränsle etc. Dessutom skulle du vara så begränsad till öar eller platser nära stranden.

Ett alternativ jag trodde skulle vara att resa med bil, till exempel köpa en billig bil, resa och sälja den igen (möjligen till högre värde). Detta förutsätter givetvis att bilar är mycket lättare att sälja. inte ett orimligt antagande jag skulle vilja säga. De enda kostnaderna skulle då vara bränsle, vilket bara är billigt i USA och några mindre stater spridda runt om i världen. End-to-end, skulle det vara billigare?

Sammanfattningsvis skulle jag vilja höra rapporter / berättelser / etc av de sanna globetrotters som läser denna fråga, vad gäller kostnaden för deras transportmedel, hur de jämför, och i slutändan, vilket resansätt (eller kombination därav) är i allmänhet det billigaste.

    
uppsättning Rody Oldenhuis 12.08.2012 11:11

1 svar

2

Som du påpekar själv är det ganska omöjligt att svara konstruktivt och tillfredsställande; det finns bara för många odefinierade paramatörer som är involverade.

Det är förmodligen svårt att slå den kumulativa kostnaden för att resa med campervan, rent teoretiskt. Visst, bränsle är dyrare, men eftersom det ger boende samtidigt som du kan laga dig själv, förutsatt att du bär någon form av spis, kan det faktiskt vara billigare än att stanna hemma och betala hyra på din egendom.

    
svaret ges 12.08.2012 12:06