Är det lagligt att ta med brädspel (tillverkade av trä) till Australien?

52

Jag reser och jag skulle vilja ta med några lokala brädspel (alla gjorda av virke och marmor) som jag verkligen gillade tillbaka till Australien. Jag hittade emellertid den här artikeln .

Relevant bit:

All wooden, bamboo and similar articles imported for personal use are subject to import conditions, whether imported as passenger luggage, through the mail, via a courier service or through freig​ht. For some products, import conditions for personal use differ to those for goods imported on a commercial basis. These differences are set out in the department's Biosecurity Import Conditions (BICON) system​.

Detta är lite vagt och är inte särskilt användbart eftersom de inte har givit några exempel. Så jag undrade bara om jag får ta med brädspel eller ska jag bara ge dem bort till några andra resesamlingar jag har träffat?

    
uppsättning vDog 18.10.2016 11:26

4 svar

75

Du kan göra mycket specifika frågor i BICON - Australian Biosecurity Import Conditions-databasen .

Som ett exempel kom jag in schackbräde , som den inte visste, men det gav mig 5 förslag till länkar, varav en Wooden tillverkade artiklar . Min gissning är att detta täcker ditt träbrädspel. Där står det bland annat:

Each consignment will be subject to an inspection on arrival to verify that the goods are clean and free from any signs of borer holes, live insects, bark and other biosecurity risk material. If biosecurity risk material is found, the consignment will be treated in accordance with a Department of Agriculture and Water Resources approved method, or exported or destroyed at the importer's expense.

och biosäkerhetsriskmaterial är definierat här .

Du kan gräva djupare för fullständiga detaljer.

    
svaret ges 18.10.2016 12:02
50

Från personliga erfarenheter har jag tagit in många trävaror från Papua Nya Guinea (PNG), vilket är någonstans de är mycket strikta när det gäller att kontrollera importen från. Förra gången jag gjorde dessa två av trästolarna jag tog med hade ett par borrhål så de gav mig två val: Har avföringen förstörts eller behandlats. Det var samma kostnad för mig för båda alternativen jag betalade priset och fick dem behandlade. Avföringarna levererades till mitt hus om några veckor lika bra som nya.

Jag skulle definitivt säga att ta med spelen, förklara dem och även om de hittar ett hål borde du vara bra.

    
svaret ges 19.10.2016 01:16
19

Det är lagligt att ta med träartiklar, men du måste förklara dem,

Jag har just återvänt från Bali med några träartiklar, vi förklarade dem och tullen tog en titt, en av dessa var bra, den andra hade några små hål i det som insekter skapar när de hyser i skogen, det förstördes .

När tullen identifierar ett träobjekt som inte är tillåtet, har du ett val, har det förstört eller skickat det för att vara smittat, kostar det ungefär $ 100 och tar en vecka.

Regel är att du inte tar med några trävaror om du inte vill betala för att hålla dem eller de är så billiga att du inte har något emot att förlora dem.

Alltid deklarera.

    
svaret ges 19.10.2016 03:44
1

Om du kan bevisa vilken träartiklar du tar med, är antingen polerat trä eller behandlat trä, du kommer att bli bra. Annars, som andra har föreslagit, kanske du (absolut) måste få dina träartiklar smittad / utstrålad så att inga buggar kommer in. Och glöm inte att deklarera någon träartikel.

    
svaret ges 20.10.2016 04:03