Kommer jag få komma ombord på flyg i Mumbai med Schengens visumgiltighet för nästa dag? [duplicera]

1

Jag är en första resa till Europa. Jag har bokat med flyg från Chennai den 27 juli med två transiter i Mumbai och sedan Abu Dhabi och når Frankfurt, Tyskland klockan 7 på 28 juli. Min Schenghen visumgiltighet är från 28 juli till 11 augusti.

Avgång från Chennai kl. 13.00 den 27 juli, och når Mumbai, Vidareflyg från Mumbai klockan 19.00 den 27 juli, och når Abu Dhabi, vidare flygning klockan 2 på 28 juli, som når Frankfurt den 7 juli den 28 juli.

Jag får höra att min invandringskontroll bara skulle ske på Mumbai flygplats och att flygbolagen kan neka ombordstigning eftersom viseringsgiltigheten börjar nästa dag. vad ska jag göra?

    
uppsättning Satyababu 02.07.2016 18:29

2 svar

1

Du har den Indiska invandringskontrollen i Mumbai, medan den tyska kontrollen sker vid ankomst till Frankfurt. Om någon berättade att inga kontroller äger rum i Frankfurt, har de fel.

Så du är helt bra, om inte flygbolagets personal är dårar.

    
svaret ges 02.07.2016 19:06
0

Du måste ringa ditt flygbolag för att bekräfta. Det är det enda sättet att vara säker.

De flesta flygbolag använder en enda publikation (förlåt, kan inte komma ihåg namnet just nu) som konsoliderar dessa regler. Varje flygbolag kan emellertid tolka dem annorlunda och tillämpa sina egna regler ovanpå. Detta är för att skydda dem från att fortsätta avkastningen om du nekas inresa.

Observera, om flygbolagen säger nej, kommer de inte tillåta det, det finns inget du kan göra förutom att återförvisa kryssrutan för nästa dag eller ändra Visa till ett tidigare Giltigt Från-datum. De kommer inte att prata om detta, oavsett vad du argumenterar för.

    
svaret ges 02.07.2016 20:55