DnD 5e vad är bäst för min statistik som paladin? [stängd]

2

Jag rullade 17, 17, 15, 15, 13 och en 8. Jag är också mänsklig (icke-variant), så för närvarande tilldelade jag min statistik enligt följande: Str: 18 Dex 9 Con: 16 Int: 14 Wis: 16 Char: 18

Min plan var att +2 till både Str och Char, till max 20, +1 till dex (10) och till con (17), ta feat resilient (con-18) och wis till 18. Bli av med det neg modifier för dex kommer att vara för min första ASI. Men jag är inte säker på att jag ska hålla visdom på 16 och höja dex till en 12. Jag vet att byta 14 dex och 9 intel skulle vara bättre mot kontroller, men för rollspel behöver jag min intelligens anständigt nog. I stället för fjädrande kan jag ta den inspirerande ledarens prestation för gruppen. Jag letar också efter att ta Ed Anams egenskaper, och jag kommer sannolikt att ta en stödjande / tankroll, men jag gillar att hantera rimliga skador och hålla mig själv om det behövs. Resten av min fest är 2 fighters, 1 druid, en warlock och trollkarl. För närvarande har jag två svärd för min karaktär, men tänker på att byta till sköld och svärd. Kommer att ta Duelling kampstil.

Det här är det första jag spelar DnD (och detsamma för 4 av oss) så bygga tankar skulle vara bra. Speciellt, hur är det bäst att tilldela ASI-statistiken till, eller välja prestationer, om jag vill vara bra för att skydda allierade och överleva (med anständig skada / dödandeffektivitet)? Vilken av följande inställningar skulle passa?

Plan 1

1: a ASI: dex + 1 (10), con +1 (17) 2: a ASI : char + 2 (20) 3: e ASI: Fjädrande feat con +1 (18) 4th ASI: Inspirerande ledare eller Sentinel eller Shield Master eller Mounted Combat (kombinerad med användning av Fine Steed) eller stre +2 5: e ASI: stre + 2 eller inspirerande ledare, Sentinel eller Shield Master eller Mounted Combat (i kombination med användning av Fine Steed)

Plan 2: samma som ovan men 1: a ASI öka char till 20, och 2: a ASI öka dex och con.

Ledsen om det är rörigt, har jag bara tittat på Paladins guider men har inte hittat något användbart med hög statistik och vet inte allmänt vad jag behöver mekaniskt bortom styrka och karisma och bra kon.

    
uppsättning Heda 01.12.2016 02:46

0 svar