Var Moiraine den enda personen som använder en personal eller annat fokus för koncentration när man kanaliserar?

3

I världens öga , säger Egwene att Moirains personal måste vara mycket kraftfull, efter att ha sett hennes kanal att dölja dem från Trollocs.

Moiraine svarar att personalen bara är ett hjälpmedel för att hjälpa henne att koncentrera sig, men att den sanna kraften är inifrån (eller så kommer jag försöka hitta citat senare).

Är Moiraine den enda Aes Sedai som visas med hjälp av en personal eller liknande objekt som ett hjälpmedel för koncentration ? Jag vet några / mest använda handmotioner och liknande, men hur är det med fysiska föremål?

"Block" ala Nynaeve jobbar också, men jag är mest intresserad av hjälpmedel för koncentration, som personal.

    
uppsättning Riker 30.12.2017 19:09

1 svar

3

Det uppenbara svaret är Nynaeve med örter som hennes krycka för att göra det möjligt för henne att läka via kanalen.

(Hon behövde örter till Channel for Healing genom bok 3. Hon behövde ilska för icke-Healing Channeling - som under lektionen med Amyrlin i bok 2 - och sedan tills hon bryter igenom det blocket i bok 7.)

Det finns också ett kapitel där Moiraine använder sin blåa sten för att fokusera på hennes avlyssning och musesar att det var det första trick hon lärde sig och ISTR det finns en mental kommentar om hur många Aes Sedai har så lite trick, men inga exempel.

Jag tror att den generaliserade Magic-According-To-RJ-regeln är: Channelers snubblar ofta in i sina krafter i puberteten, och först efter att de har manifesterats brukar de vanligtvis trävas av Aes Sedai (eller visare, eller Windfinders, eller Sul'dam, ...) Därför förvirrar många nya kanaliserare eller konflikter deras infödda förmåga med rekvisita - de har inte en holistisk förståelse för vad som händer med dem, så det är lättare att vara en flaskskakare.

Det är tydligt med wilders, i synnerhet hur stark det här är. Nynaeve och Theodrin båda blockerade sig, med hjälp av totems (örter och läkning i Nynaeve saken och könstillträde i Theodrins fall) för att klämma ner kontrollen utöver den kraft som de inte hade någon formell träning i.

Jag tror att Moiraines personal kunde ha sålts som ett exempel på långvarig koppling till en tidig krycka, eller återges som en an'greal, men verkligen försvann det bara tyst som en del av "Boken var tänkt att vara Lords-of-the-Ring gillar att dra in människor med kännedom, och oh, se! Personalen är som en trollstav. Aldrig, fortsätt ... "

Som svar på @ NaturesCreeds kommentar var ilska det långvariga blocket som Nynaeve hade, men örter var den första som hon överträffade. När läkning Dailin i "The Dragon Reborn":

"The Wise Ones use herbs, Aes Sedai, but I had not heard that Aes Sedai used them."

"I use what I use!" Nynaeve snapped and went back to sorting through her powders and whispering to herself.

och sedan flera sidor senare efter att ha blivit rånad av hennes örter,

"She is hurt badly, Egwene. I think her skull is broken, and she is barely breathing. Egwene, she is dying as surely as Dailin was."

"Can't you do something?" Egwene tried to remember all the flows Nynaeve had woven to Heal the Aiel woman, but she could recall no more than every third thread. "You have to!"

"They took my herbs," Nynaeve muttered fiercely, her voice trembling. "I can't! Not without the herbs!" Egwene was shocked to realize Nynaeve was on the point of tears....

[Nynaeve gets angry and heals Elayne without herbs]

"Light!" she muttered. "Doing it that way... was like peeling off... my own skin. Oh, Light!"

    
svaret ges 31.12.2017 18:49

Läs andra frågor om taggar