Kinesiska matlagningsvarianter

2

Jag har tillgång till många asiatiska och specifikt kinesiska livsmedelsprodukter där jag bor (Austin). En sak som aldrig har klarats för mig av allt jag har läst eller tittat på är om de vanligt använda "kokvinerna" verkligen är avsedda att erhållas som "matlagning".

I västerländsk matlagning anses "matlagningsvin" generellt vara oanvändbart. Om jag gör en europeisk vinsås, använder jag naturligtvis "riktigt" vin, som vin som jag vill vara villig att dricka.

Är det fallet för kinesiskt "matlagningsvin"? Ska jag leta efter drickbart vin, eller är recept utformade runt "matlagnings" -versionerna som vanligtvis har mycket salt?

    
uppsättning Pointy 07.10.2018 01:51

3 svar

2

Det beror på vinet.

Generiskt "risvin" betyder vanligtvis något som skull. Kinesiska recept använder ofta Shaoxingvin , vilket är ett drickbart mörkt / sött risvin. Om det är ett kinesiskt recept, och det kräver bara "risvin", kan du behöva gissa på förväntad smak. Om såsen skulle mörk & söt, då Shaoxing, om det ska vara lätt eller surt, skull. Kinesiska, japanska och koreanska folk lagar också med Plommonvin , som bör kallas specifikt.

Alla dessa viner dricker viner, och du skulle inte längre ersätta matlagningsvarianterna än vad du skulle göra med vin från druvor. Som med druvvin är "matlagning" risviner verkligen bara dåligt kvalitetsvin som har saltats för att göra det otänkbart.

Förutom finns det ett matlagningsvin som du bör använda specifikt: mirin . Mirin är en sugary skull gjord för matlagning, och recept som kräver att den förväntar sig att sötma. Om du måste ersätta regelbunden skull måste du lägga till socker i receptet.

    
svaret ges 09.10.2018 00:09
2

Shaoxing är det vin som vanligtvis används i kinesisk matlagning. Jag tror inte att någon dricker Shaoxing men det betyder inte att vissa märken inte är bättre än andra. Leta efter den med den blå etiketten med en gyllene pagoda.

    
svaret ges 09.10.2018 03:20
1
  • Huadiao vin
  • Shaoxing vin
  • Erwotou
  • Sorghumvin
  • rosolio (ros, sorghum och klibbigt ris)

Det finns många fler.

    
svaret ges 07.10.2018 16:35
Senaste kommentarerna

främjas således - antingen i Kina självt eller nyligen, särskilt i Ryssland. Två kompletterande processer kan urskiljas i följande utdrag ur en relevant sovjetisk kokbok: "I södra Kina oroar vi oss inte så mycket för kinesisk keramik - men jag tenderar att upptäcka dem (dålig lack) i vinodlingsregioner. Så de kommunistiska erövringarna av sent på nittonåttiotalet var framgångsrika (med fruktansvärda vinförluster), men, pojke, var vi glada över att de behandlade vanliga kinesiska ketchup (som odlades... Läs mer