När du reser med tåg i Finland vad kan jag förvänta mig av dessa alternativ?

9

Jag är på väg att boka några tågbiljetter till min resa i Finland.

Förutom tekniska problem vid valet av sätet har jag några frågor om tillgängliga alternativ, eftersom jag inte är bekant med finska tåg.

  • Jag lider av en mild form av dammallergi / höfeber. Skulle det vara lämpligt för mig att välja ett "allergisäte" eller är det reserverat för allvarligare allergier?
  • En plats ovanpå restaurangen är tillgänglig, är den bilen den enda med två våningar, eller alla bilar har en övre sittgrupp? (Jag hoppas kunna njuta av landskapet lite, och jag antar att övre våningen skulle passa bättre för det)

redigera för att svara på den här kommentaren:

could you tell what route/service you're planning to take, since train configurations can differ significantly.

Jag tittar mest på benet mellan Rovaniemi och Tammerfors, några av alternativen har en förändring i Uleåborg där ovanstående alternativ är tillgängliga. Jag planerar också andra ben, men de kommer att bli betydligt kortare (Åbo och sedan Helsingfors) så det blir mindre av ett problem om jag inte ser mycket utanför.

    
uppsättning Federico 17.05.2018 10:55

1 svar

8

Jag är inte finsk, men jag har rest en gång här väldigt nyligen, och haft en relativt liknande upplevelse, så jag känner att jag borde kunna få en kniv att svara. Ta inte mitt ord som evangelium!

  • Jag lyckades faktiskt boka de allergivänliga platserna av misstag (när jag gick igenom det vanliga bokningsförfarandet och valde ett fack, visade det mig att det var ett allergivänligt fack). Jag hade inga problem med biljettinspektörer, etc., och jag hittade ingenting på webbplatsen (när jag insåg vad jag hade gjort när bekräftelsen kom igenom) för att säga att det bara var för allvarliga sufferers (jag lider också av mild hayfever). Det verkar också vara ungefär detsamma på den finska webbplatsen, åtminstone enligt Google Translate. Så från vad jag kan hitta, misstänker jag att du kommer att ha det bra med det här.
  • Som andra har sagt, om restaurangen är dubbeldäckare, kommer alla tränare troligtvis att vara dubbeldäckare, men jag tror inte att detta är garanterat (jag kan hitta bilder på nätet av blandade uppsättningar av en- och dubbeldäckare ). I vilket fall som helst skulle jag misstänka sittplanen när du väljer ditt säte skulle göra det klart. det gjorde åtminstone åt mig. Observera att de hypoallergena facken ligger vid tränarens slut, i en medelhöjd (högre än underdäcket men lägre än det högre däcket). Jämfört med nedre däck är övre däck förmodligen en fördel, men jämfört med "mittdäck" där facket är, är jag inte så säker. För att vara ärlig tyckte jag verkligen om att vara i ett fack (tillsammans med en vän), för integritetsaspekten om inget annat, så jag skulle rekommendera den erfarenheten, åtminstone om du reser med en eller tre andra människor!
svaret ges 17.05.2018 15:45