Vad händer när jag förvarar kaffe i kylskåpet?

6

Eftersom jag är den enda kaffedriken i huset började jag göra kaffe en kvart i taget och spara den i en masonburk i kylskåpet. Jag upptäckte denna intressanta sak. Börja med ungefär 3: e öppningen av burken, när jag värmer upp kaffet i mikrovågsugnen och lägger sedan till en sked socker, stiger en fin spets av skum till ytan och ger kaffet konsistensen av crema-kaffe. Jag antar att något i luften (kväve?) Löses upp i det kylda kaffet och sedan tas ut ur lösningen.

Vidare tycker jag att kaffet smaker mjukare efter att det har åldrats ett par dagar. Jag har inte en bra gom, men jag misstänker att det händer något som är analogt med bindningen av tanniner i vin, men jag har ingen aning.

Kan någon kasta lite ljus på detta?

    
uppsättning Paul Jackson 19.10.2011 16:02

3 svar

1

Ditt inlägg i kombination med Graham Ts svar får mig att tro att det bryggda kaffet har vissa organiska molekyler som över tiden bryter ner för att reagera med något i vitt bordssocker som producerar en gas. Saken är att det finns över 1000 olika slags flyktiga organiska föreningar i stekt kaffe att det skulle vara svårt att klämma ner exakt.

Du nämner i en av kommentarerna att du är en ölbrännare - jag antar att du är en drinkare också. Är du bekant med Guinness? De brukar använda sina öl med kväve för mindre bubblor. Om du kan skilja mellan co2 skum och no2 skum, som kan hjälpa dig att begränsa vad som händer här.

Som en sida: Det här är en riktigt cool fråga och jag hoppas att du hittar ett mer acceptabelt svar. Det här låter som att det driver kunskapen om molekylär gastronamy.

    
svaret ges 08.12.2011 10:21
0

Mycket insikt, men jag tror inte att kylningen har någon effekt. Jag har uppvärmt gammalt kaffe (rumstemperatur) från morgonen med en sked socker, och det liknande skummet du beskriver beskriver utvecklas. Ganska säker att det är sockret, då jag vanligtvis dricker svart kaffe, och har aldrig sett vanlig svart kaffeskum när den återuppvärmdes på ett liknande sätt.

    
svaret ges 25.10.2011 15:40
0

Jag kan inte tala om crema, men lagrat kaffe blir vanligtvis mjukare för mig om jag inte skakar det. en hel del bitter verkar utgöra sedimenter.

    
svaret ges 25.11.2011 14:38