Septisk systempump för hög

1

Vi hade ett nytt septiskt system satt i ca 2 år sedan och älskar det. Inga fler problem för oss med vatten som säkerhetskopieras och inte spolas när det regnar. Det är ett aerob system med en pump som löper kontinuerligt. Pumpen sitter på vår bakgård. När den installerades använde vi inte uteplatsen någonsin, så bullret störde inte mig. Det är inte extremt högt, ungefär som diskmaskin eller tvättmaskin. Men det är högt nog att jag på kvällen vill höra syrorna och grodorna och det stör varandra.

Finns det ett sätt att tysta pumpen på något sätt. Just nu har jag en cementblockstyp som sitter över den för att skydda den från hundarna. Det finns en öppning på 2 sidor för luft. Rörmokaren sätter faktiskt detta på den för mig. Det behöver luftflöde Jag är ganska säker så det överhettar inte.

Om jag inte kan tysta är det okej att koppla ur det för en timme eller två i taget varje dag? Jag har googlat detta och kan inte hitta ett svar. Jag vet att det är okej för kraften att vara av och till, eftersom rörmokaren sa om vi förlorar makt för några dagar att inte oroa oss. Men jag undrar om jag gör det varje dag i en timme eller två är det okej?

    
uppsättning Jaymie Wakeland Jarman 14.05.2018 23:16

1 svar

1

Det möjliga resultatet av att koppla ur det i timmar är att pumpen kan tappa huvudet. Om det händer, när du kopplar in det, kommer det att springa och springa utan att egentligen pumpa någonting. Om den lämnas så kan den överhettas och skadas allvarligt. Det är relativt lätt att återställa primären i pumpen, men det skulle du inte vilja göra varje dag. Det skulle vara irriterande. Att bygga en ljudbarriär låter som ett bättre alternativ.

    
svaret ges 14.07.2018 18:38