Slipad tak - ta bort hetluft med avgasfläkt

0

Jag har vad jag tycker är en ovanlig inställning av ett lutande tak som kan erbjuda en enkel lösning på mitt problem, men ville få några åsikter från er.

Vårt sovrum, på 2: a våningen (övervåningen), har ett sluttande tak (tak ovanför det) och också en vägg som är 2 våningar hög. Så det är ett kvadratiskt rum förutom 1 vägg är 2x den normala höjden, och därför är taket sluttat. Sovrummet vetter mot väst, har ett stort fönster på den korta väggen, och blir pounded med sol hela eftermiddagen. Det blir upp till 80-82º. Det är nästan omöjligt att få det svalnat tillbaka med den befintliga enda kanalen. Den övre delen av den höga väggen har en okonditionerad vindsvåning på den andra sidan av (bakom) den.

De 2 andra sovrummen på 2: a våningen har normala planloft, med vinden ovanför den. De 2 andra sovrummen är vända mot öst. De blir trevliga och kalla på sommaren.

För ungefär 5 år sedan hade vi ny isolering satt i huset: Lös fylla på vinden och tätt pack i huvudet sluttande taket. De installerade inte luftkanaler (bafflar?), Så jag tror att isoleringen är bara riktigt packad. Fungerar bra för att hålla det varmt på vintern. Men nu är det varmt på sommaren.

Jag har försökt lägga till en in-vent-fläkt som ständigt drev luft i rummet. Det hjälpte en liten bit. Jag installerade en blackout skuggad, vilket håller ljuset bra, men har inte hjälpt värmen att byggas upp.

Jag har några HVAC-personer som kommer att ge sina åsikter om vad som kan göras, men jag ville få dina tankar.

En idé : Lägg till en annan kanal från källarenheten till mästaren. Det blir dyrt, det är jag säker på. Kommer det att hjälpa till att lösa problemet?

Andra ideen (kanske en dålig idé, jag vet inte, snälla berätta för mig): Den övre delen av den höga väggen i befälhavaren har vinden på andra sidan den. Så, skulle det vara meningsfullt att installera ett enkelt badrumsutblåsningsfläkt högt uppe på den där väggen, som suger den heta luften från toppen av rummet och dumpar den till vinden (eller ut till sidan av huset)? Med vinden installationen, ser ut att det skulle vara lätt att installera och haka det i en ljusbrytare i sovrummet.

Den ovanliga installationen av högväggen som har vinden på andra sidan den - verkar som ett bra tillfälle för en enkel och billig lösning på problemet (avgasfläkt). Vad tycker ni om?

Några andra tankar om alternativ som skulle vara mest effektiva för att bli av med den fångade heta luften?

Tack !!

    
uppsättning split19 06.05.2018 23:13

2 svar

1

Jag brukar förespråka för ett litet mini split luftkonditioneringsapparat i ditt fall. För mindre pengar kan du gå med en bärbar enhet i master sängen. Problemet med att lägga till en ny kanal är att det kommer att obalansera systemet om resten av huset är bra. Även när du går till värmen på vintern får du dubbelt så mycket värme där uppe. När det gäller en fläkt som är hög, tror jag att du behöver mycket mer luftflöde än en badfläkt kan röra sig. Dessutom dumpar du all din kylda luft utanför. Ska inte fungera bra men jag har sett saker som detta som inte borde vara en bra idé på pappersarbete på grund av andra faktorer.

    
svaret ges 06.05.2018 23:35
0

Avgas i vinden Jag skulle vara villig att prova. Sök efter "Exhaust Fan Through-the-Wall" för att se exempel som är utformade för att lufta direkt genom en vägg. För en viss CFM kommer dessa att vara både effektivare och tystare än en konventionell takmonterad badrumsfläkt.

Det här låter som en bra lösning för sommaren. Det kan åtminstone inte skada. Du kan fortfarande behöva sätta in en split-AC-enhet som förespråkas någon annanstans. Om det finns ett badrum som öppnar sig på detta rum skulle en fråga vara fuktighet att pumpas in på vinden om du inte använder ditt badrumsfläkt. (Så använd det). På vintern skulle jag vara orolig för varm luft som läcker in i vinden och den kalla vinden luften läcker in i sovrummet. Jag skulle leta efter fan med louvers för att minimera detta.

Adressera värmekällan I stället för att pumpa ut värmen, överväga sätt att undvika att det börjar. Beroende på din plats och geometrin utanför ditt fönster kan en kombination av markis och / eller ett högt träd eller en häck skugga i fönstret från det värsta av eftermiddags solen.

I stället för black-out nyanser på insidan av fönstret installera fönsterluckor på utsidan. Det finns den traditionella typen (i USA) på gångjärn till höger och vänster i fönstret. Då finns det det slag som är populärt i Europa som rullar ner. I båda fallen, eftersom skuggorna ligger utanför fönstret, kommer värmen de blockerar aldrig in i rummet.

Slutligen kan du ersätta fönstret med en som har en aggressiv värmereflekterande beläggning. Vad som är rätt för din situation beror på din geografiska plats (solens vinkel och behovet av sommar mot vinterns prestanda). Lokala fönsterinstallatörer kan rekommendera alternativ. Observera att de mer aggressiva beläggningarna ger mindre synligt ljus (vilket du kanske vill eller kanske inte vill). Dessutom tenderar de att ha en märkbar nyans eller spegelliknande reflektion. Detta kan få fönstret att se udda eller sticka utifrån. De mer blygsamma (E2) beläggningarna är svåra att välja ut från obehandlade fönster.

    
svaret ges 07.05.2018 04:23