Tvitt transiter i Europa behöver jag ett transitvisum? Eller någon form av visum? [duplicera]

1

Jag reser från Kairo till Rom och från Rom till Amsterdam till Kanada Två transiter i Europa är det nödvändigt med transitvisum? Eller någon form av Visa för att bara vara inom de två flygplatserna? Jag är permanent bosatt i Kanada och jag reser med mitt egyptiska pass.

    
uppsättning user17227 10.07.2014 03:43

2 svar

2

Som @ jpatokal skrev, behöver du en vanlig Schengenvisum av typ C och inte en "transitvisum för flygplatser". I praktiken gör det inte mycket av skillnad men som formuläret ska tillämpas och kostnaderna är desamma. Kolla bara "transit / transit" istället för "airport transit / transito aeroportuale".

Det kan vara lite förvirrande eftersom du inte avser att lämna flygplatsen men orsaken till allt detta är att flygningen från Rom till Amsterdam är ett flyg mellan två Schengen-länder så det kommer att avvika från en annan del av flygplatsen än flyg till icke-Schengen destinationer. Det finns ingen passkontroll vid ankomst i Amsterdam för detta flyg, så inget sätt att se till att du inte bor i Nederländerna istället för att ta ditt flyg till Kanada.

Det kanadensiska uppehållstillståndet skulle kunna befria dig från kravet på flygtransitvisum om du bara skulle ha en överlåtelse i Schengenområdet, men det gör inte befrielse från att du måste få visum i det här fallet . Se Behöver jag ett visum för transitering (eller layover) i Schengenområdet? för en fullständig förklaring av reglerna.

    
svaret ges 10.07.2014 10:09
1

Eftersom Rom till Amsterdam är ett "inhemskt" flyg inom Schengen, ja , behöver du visum för transitering.

    
svaret ges 10.07.2014 05:06