Can en IR-termometer används för att kontrollera väggisolering?

2

IR-punkttermometrar har kommit ner mycket i pris. IR-bildkameror har inte.

Finns det ett rimligt sätt att använda punkttermometern för att bestämma hur bra eller dåligt isolerade mina väggar för närvarande är, eller borde jag våren för en "riktig" utvärdering? (Eller försök få en bildsändare till ett acceptabelt pris via eBay?)

Ja, jag vet att vissa människor har kluggade ramar med stegmotorer att skanna och område och bygga upp en bild utifrån enskilda punkter. Om det kom till det skulle jag hellre kasta pengar på problemet.

(De senaste gångerna hade jag gjort energirevisioner, de sa att de skulle kolla på det här ... och gjorde det inte. Med tanke på att ha haft platsen luftförseglad och takisoleringen fördjupades är jag redan framför de flesta av mina grannar, men jag är fortfarande villig att investera i att förbättra det vidare om det finns tydliga bevis för att det skulle göra det.)

    
uppsättning keshlam 12.09.2014 08:01

2 svar

2

Termometern kommer bara att visa punkten "point" ed på, det här är bättre för punktkontroll. Kameran visar en sektion som passar bättre för större områden. Termometermetoden fungerar bara så långt som hur noggrann du är när du kontrollerar. Resten av svaret skulle vara spekulativ åsikt. Det kommer också en punkt när besparingarna inte utväger utgifterna.

    
svaret ges 12.09.2014 20:05
1

IR point thermometers have come down a lot in price. IR imaging cameras haven't

Egentligen har de. FLIR One, på $ 350, och Seek Thermal, till $ 200, har sänkt golvet på IR-kamerans prisning betydligt.

    
svaret ges 20.11.2014 17:43