Can grupp färdighetskontroller bara försökas en gång?

2

I DMG beskrivs gruppens skicklighetskontroller som att välja en huvudperson och de andra tecknen som hjälper honom. Skulle det fungera så här i en konversation (kompetensutmaning)?.

 • Skapa de primära och sekundära färdigheter som behövs.
 • Roll för initiativ.
 • Rulla för en färdighetskontroll för "Ben" (primär eller sekundär); gruppen hjälper resultatet.
 • Detta är en grupp färdighetskontroll.

  Sam rullar sin skicklighetskontroll eftersom han är andra i initiativordning. Kan gruppen också hjälpa honom, eller behöver det bara vara huvudpersonen - för det här exemplet Ben?.

  Kan också gruppen hjälpa huvudpersonen nästa tur om utmaningen inte är klar, så att de kan hjälpa huvudpersonen mer än en gång i en kompetensutmaning?

      
  uppsättning Luke Burgin 06.12.2012 16:54

  1 svar

  2

  Jag säger att fatta ett verkställande beslut i denna fråga baserat på vad som är meningsfullt.

  Om detta var mitt spel skulle jag säga:

 • få spelarna att bestämma den ordning som de vill göra åtgärderna i. Ex. Förbind först upp villanen (repanvändning) och skrämma henne till avslöjande information.

 • Låt karaktären med högsta skicklighetskontroll vara ledningen (om och bara om de inte insisterar på att göra något annat samtidigt) om Sam har det bästa repet men säger att han vill söka utrymme för skatt, låt honom inte vara involverad i rollen alls.

 • Jag skulle vilja säga att rullningen kan försökas om det inte finns någon form av tidskrävning eller negativt resultat för att misslyckas. Ex. Villan är under en sömnstavling för ytterligare 4 rundor och kan inte slå tillbaka, så jag skulle låta dem göra 4 rundor värda kontroller (eller tills de lyckas), när spellningen släpper ut skulle de behöva strida mot vaken villan och kanske inte kan försöka igen. Men för något som en skrämmande roll om gruppen misslyckas första gången är det troligt att villaen bara är helt orimlig och omarbetning kommer inte att förändra det, såvida de inte spelar roll eller skapar en kreativ lösning. Ex. De upptäcker att villan är dödligt rädd för ormar och de kan på något sätt komma med en orm att använda under det andra försöket mot hot.

 • svaret ges 07.12.2012 00:47