Referens till förstörd pizza i "Inside Out"

7

I Inside Out finns följande dialog (som citerade här från dess IMDb-sida ):

Anger: [seeing slices of pizza with only broccoli on top]

Anger: Congratulations San Francisco, you've ruined Pizza! First the Hawaiians, and now YOU!

Jag bor inte i San Francisco eller Hawaii, så jag förstod inte referensen. Gör människor från San Francisco eller Hawaii pizza med löjliga ingredienser? Ja, pizza med bara broccoli är ... inte pizza, antar du att du kunde hitta den typen av pizza på vissa ställen där, men han hänvisar till hawaiier. Varför?

    
uppsättning David 23.07.2015 05:35

2 svar

19

Ånger hänvisar sannolikt till toppings på en " Hawaiian Pizza " ... Detta refererar bara till toppings på pizza, inte till någon särskild typ av skorpe.

Om du frågar bara om någon pizzaaffär för "Hawaiian" får du en pizza med kanadensisk bacon (eller skinka) och ananas på den.

Namnet är sannolikt från att ananasen ingår, men Wikipedia-artikeln hävdar att den uppfanns i Kanada.

Många människor älskar denna pizza, men många människor avskyr det, det är klart att Anger är i den senare gruppen.

Här är denna pizza som erbjuds av Little Caesars:

    
svaret ges 23.07.2015 06:37
7

Som @Catija har förklarat den hawaiianska delen, är San Fransisco-delen helt enkelt hänvisad till händelserna i filmen. Pizzabutiken nära det nya huset ENDAST serverar Broccoli Pizza. Riley är förståeligt upprörd / äcklad / rädd / ledsen av det. Därmed Anger är allmänt stereotypa hyperbola.

Vi lär oss också senare att Broccoli bokstavligen ses som en av Rileys värsta rädsla i hennes undermedvetna. Synet av Broccoli Pizza har besvikit mycket idén om Pizza för Riley .

Riley har troligen aldrig hört Broccoli Pizza någonstans sane folk skulle servera pizza, så hon gör San Francisco med omedelbar anslutning med förstöring Pizza. På samma sätt skyller Anger för Hawaiian för att förstöra Pizza, när det är en kanadensisk uppfinning. Det är som alla vrede, en gutreaktion. Inte tänkt ut. Impulsiv.

    
svaret ges 26.10.2015 12:06