How ska min fru ansöka om Schengenvisum om jag ska jobba där i några månader?

3

Jag är en indisk passhållare som väntar på att mitt arbetsgodkännande från arbetsgivaren är tillåtet att arbeta i Belgien för en tjänstgöringstid på mindre än tre månader.

Jag vill att min fru ska följa med mig under den här tiden, så att vi kan spendera lite tid att utforska Europa.

Utmaningen för mig är för närvarande: Vi måste hantera viseringsansökan för min fru.

Jag undrar vad som skulle vara det rätta och snabbaste sättet att få visum gjort för henne, om hon skulle ansöka om visum som en beroende, men det skulle innebära lång väntetid, eftersom jag skulle förväntas anlända till Belgien först och då skulle förväntas skicka en inbjudan (snälla rätta till mig om detta kan tillämpas och gjort annorlunda och helst tillsammans)

eller att tillämpa visumet som en vanlig turistvisum. I så fall tänker jag om det skulle vara idealiskt att nämna om mitt arbetstillstånd i sin turistvisumansökan eller inte.

    
uppsättning Akash Mishra 18.08.2017 11:05

1 svar

4

Jag återvänder för att dela att problemet har löst ut. Jag gick vidare och nämnde mitt arbetstillstånd och uppdragsuppgifter i min frus visumansökan, tillsammans med att nämna syftet med hennes besök som turist + som åtföljer en arbetstillståndsinnehavare. Hon fick visum för det begärda antalet dagar.

    
svaret ges 15.02.2018 10:58