Vår du reparera genomborrad kylmedelslinje i frysboxen?

0

Min idiotvän var skruvhållare i en isfrys med självuttagande skruvar och en av skruvarna genomborrade en kopparlinje som innehöll kylmedel. Uppenbarligen gjorde det ett galet ljussignal och superkyld gas kom ut ur hålet. Det hände utanför och ingen skadades eller något, bara chockad.

Jag tänkte sedan jag vet hur man svettar en kopparförband, jag kunde fixa det lilla hålet i kopparledningen och sedan få en HVAC-teknik för att fylla på det förlorade kylmediet.

Planen är att klippa rörsektionen med hålet i det, glida på en koppling och lödda fogen.

Jag vet att jag måste vara extra försiktig med att inte få något inom kopparlinjen, men bortsett från det verkar det här görbart?

Oavsett vilken typ av lödd ska jag använda (60/40?), eller ska det här lödas?

    
uppsättning cannotcompute 23.05.2015 23:09

2 svar

0

2: a röst för att ha tjänsten killen fixar röret. Han har en väska med verktyg och kopplare av rätt storlek (du hittar inte vad du behöver på Home Depot), och kommer ha gjort den här typen av saker ett par hundra gånger. Din huvudsakliga kostnad kommer att vara serviceanropet och gasen, de kanske inte ens tar ut för 5 minuters reparation.

Rör inte på det med löd - löddet kräver fluss, och det är ganska svårt att göra både ett anständigt jobb på fogen och inte förorena de inre arbetena. Tjänsten killen kommer att veta hur man gör det och / eller har fluss som inte kommer att skada någonting.

Kommer idiotvän att gå upp och betala räkningen?

Se till att du ringer ett kommersiellt företag. Det kan se ut som ett inhemskt kylskåp på insidan, men det kan finnas tillräckligt många skillnader för att vara irriterande.

    
svaret ges 24.05.2015 05:54
0

Om du ska betala och HVAC tech för att fylla på systemet för dig, varför inte ha dem gör kopparreparationen också? Men varför en HVAC tech? Ring ett kylskåp reparationsföretag.

    
svaret ges 23.05.2015 23:18