Can en stavningseffekt från ett slitat magiskt objekt stulen av en Spellthief?

7

Jag spelar en Spellthief, och reglerna för att stjäla en stavningseffekt säger att han kunde stjäla en stavningseffekt (inom vissa gränser) när han kunde göra en smygattack i stället för att få extra precisionskada.

Så låt oss säga att en motståndare har en Visionshjälm som har en permanent sann syn . Och jag lyckas på något sätt smyga honom.

Kan jag stjäla true sight -effekten (förutsatt att min caster-nivå och karisma är tillräckliga, naturligtvis)?

    
uppsättning apacay 13.01.2014 18:20

1 svar

8

Nej, reglerna låter dig inte göra det.

Stjälkningspåverkan låter dig bara stjäla effekten av en stavning, inte bara någon magi. Du kan göra ett argument för att stjäla effekterna av stavar gjutna av objekt (dvs en troll eller en rullning), men även det är inte klart. Effekter som bara är en del av att bära varan definitivt är inte tillgängliga.

Men det skulle vara en cool sak och din DM kan tillåta det

Det enda som du inte kan göra är att reglerna säger "stavning". Men de skulle fortfarande fungera lika bra för magiska saker: de har Caster-nivåer för att jämföra mot din klassnivå plus Charisma, saker kan påverkas av bortse magi och så vidare. Förmodligen kan magiska saker som påverkar den som bär den ha en rad Personliga, vilket är spärrat, men många saker gör att du kan lägga effekter på andra, vilket du definitivt skulle kunna ta. För den delen skulle jag till och med rekommendera att låta Spellthief ta personliga räckviddseffekter, både stavar och magiska saker, eftersom det slår mig som mer intressant och unikt.

Detta kommer att driva upp Spellthief. Det anses allmänt som en ganska svag klass, så det är enligt min mening en bra sak. Det är inte en stor förbättring, men det betyder att Spellthief är mycket mer benägna att få måleffekter att stjäla (de flesta fiender har magisk utrustning, inte alla fienden har en stallbar stavning), plus möjligheten att ta tag i personliga saker är ett bra sätt för Spellthief att få buffs som vanligtvis är ganska svåra att få.

Så prata med din DM; han kan vara ombord med att ge Spellthief-klassen den här lilla boosten, och det skulle vara coolt.

    
svaret ges 13.01.2014 18:28