How gör jag gipsmuren ett hörn med en lally-kolonn?

4

Jag avslutar min källare och jag har stött på den här lallykolonnen som stöder en stålstråle. Jag vill ramma ett yttre hörn för den här innerväggen vid det här "hörnet", men avståndet från var gipsryggets baksida skulle vara till kolonnen (särskilt på höger sida) är verkligen liten, som kanske 0,5 "? Eftersom jag inte kan passa en 1x1" där, hur ramar jag det här hörnet?

    
uppsättning 2 Left Thumbs 05.01.2016 04:00

3 svar

6

Här är mitt förslag. Det är bara en del av posten på ritningen, men det är samma hela vägen, skivbitarna av plywood är ca 1 ft från varandra 3 eller 4 "breda, kan vara bredare, kan vara solida, gör det också. för ett riktigt starkt hörn för hörnkula. Om du inte använder 1/2 "plywood och behöver använda 1/4" kommer den fortfarande att vara väldigt stark. Med en full plywood gör ett rakt hörn väldigt enkelt. vad jag gör, jag visade bitar så att metoden för konstruktion ses. Jag har också använt 1X och hade bra resultat också, jag använder lim för att hålla fast det ....

    
svaret ges 05.01.2016 05:21
2

Rama inte in det, bara linda ändarna på väggarna med gips till bakom kolumnen & måla kolumnen för att matcha eller kontrast. Eller kan du göra det dekorativt & ge dig själv utrymme att starta. Skruva en 2x8 & 2x10 i ett hörn med hörnpärla (gissar vad det är för varje ändstift), skruva sedan fast de här plattorna på väggändarna (endast halva bredden på dessa dubbar så att gipsplattan kan ligga och skruva) ... Bumps-out bara hörnet (2 "med gips, om så önskas). Det skulle se bra ut och du kan vinkla bulten för att få alla 3 hörnskarpa.

Alternativ1lämnarkolonnentillgänglig,menmöjligensvårattlera&hörn-pärla.Alternativ2kanavlägsnasmedbaraskruvarlängstupp&botten...omsåönskas.Förborrabådetimmerhörnet&väggenstudssåattduintedelauppden3/4"du skulle skruva alternativ 2 in.

    
svaret ges 05.01.2016 05:48
1

Använd plywood som hörnmaterial på båda sidor. Hjöret kan byggas på plats och installeras när det är klart. Stärka hörnet med fästen monterade på insidan och byggnadslim. Du behöver naglar i varje ände av fästväggarna.

Du kan också bara förlänga gipsskivan utan att rama eftersom avståndet förbi inramningen är minimal (lim de två bitarna som de möter på hörnet).

    
svaret ges 05.01.2016 05:30