Billigt sätt att komma från Costa Rica till Tikal, Guatemala

2

Jag skulle vilja besöka Tikal, Guatemala, men enligt Rome2Rio kommer det att kosta mig minst $ 600 US att flyga, vilket jag tycker är en orimlig mängd. Vad är det billigaste sättet att komma från var som helst i Costa Rica till Tikal, Guatemala inom rimlig tid (t.ex. bussar)?

    
uppsättning MarkE 19.02.2014 10:39

2 svar

4

Det finns många bussar av olika nivåer i Centralamerika. Det billigaste är de tidigare amerikanska och kanadensiska skolbussarna som kallas "kycklingbussar" eftersom många lokalbefolkningen reser med allt inklusive deras produkter och boskap.

Costa Rica är det enda landet i Centralamerika som inte verkar ha kycklingbussar. Åtminstone inte på huvudvägen längs Panamerican Highway . De kan ha dem på provinsiella sträckor som jag aldrig reste med. Men eftersom du har angett att du vill ha den billigaste resan från var som helst i Costa Rica, börja bara med kycklingbussarna från Nicaraguas gränser.

Kycklingbussar har inte inställda avgångstider. Du går bara till var de avgår och går vidare till nästa. Du kan kanske köpa biljetter i förväg från en spiker eller vid busstationen / terminalen om du åker på eller byter bussar i en stad.

I Centralamerika reser de flesta bussar inte på natten. Detta inkluderar lyxbussar och kycklingbussar. Eftersom denna rutt är ganska lång bör du vänta dig att spendera minst en natt och eventuellt ett par längs vägen.

Managua är inte den säkraste staden i världen, men du kan behöva byta bussar på Granada , vilket är en intressant kolonialstad med billiga / roliga backpacker vandrarhem. Vidare är Tegucigalpa säkrare än Managua, men kanske fortfarande mindre säker än San Jose. San Pedro Sula i Honduras inte långt från Guatemala-gränsen är också populär bland backpackers, så det skulle vara en plats att överväga att bryta din resa .

Förra gången jag besökte Tikal var rutten inom Guatemala mycket värre än rutten genom Belize. Sedan jag var i Chiapas, Mexiko tog jag Belize-ruten. Det är för några år sedan, så kanske rutten inom Guatemala har uppgraderats sedan dess.

Google Maps säger att körtiden är lite blyg av sexton timmar. Jag skulle bara använda det som en mycket grov uppskattning. Du måste lägga till tid för att vänta på bussar, eventuella uppbrott, att komma till / från / mellan busstationer, komma till och från ditt boende i en eller två städer längs vägen, etc.

Kycklingbussar är extremt billiga. Bussbiljetterna för resan kommer antagligen bara att ge upp till motsvarande en handfull dollar. Du kommer sannolikt att spendera mer pengar på mat och sömn och bara komma till Nicaraguas gränser från Costa Rica.

    
svaret ges 20.02.2014 10:57
-1

Häfta och / eller vara stow-away på tåg eller skepp är alltid det billigaste sättet.

Det är inte alltid lagligt eller säkert, men det kostar ingenting.

    
svaret ges 19.02.2014 16:11