Cebiche middag anses skadlig

4

Jag har nyligen varit i Peru och haft mycket mycket goda måltider. Cebiches och tiraditos var bland de bästa.

Men eftersom det var en kort affärsresa var luncheons vanligtvis korta och snabba, så vi försökte med lycka till att fråga cebiche (eller ceviche) till middag.

Vi upptäckte att peruaner anser att cebiche är skadlig på natten, till den punkt som (mest) cebicherías (restauranger som endast serverar cebiche) är stängda till middag.

Jag tenderar att tro att att vara ceviche främst rå fisk och skaldjur, det här är bara en myt som kommer från tider när kylskåp inte var tillgängliga, men lokalbefolkningen var mycket självhäftande om olägenheterna att äta rå fisk och skaldjur till middag. De hänvisade sömnproblem och sådana.

Så två frågor:

 • Vem vet om den peruanska massiva åsikten delas med andra människor på Stillahavsområdet? Är det verkligen en myt?
 • Om det föregående var jakande ... Är det rimligt att lagra dagens fångst utanför ett kylskåp (men i en skuggig och fräsch plats) att ätas rå vid middagen? (Jag gillar att fiska och jag överväger att förbereda cebiche med mina fångster).
 • PS: Se storleken på dessa majskärnor!

      
  uppsättning Dr. belisarius 23.11.2010 03:40

  3 svar

  1

  I södra Stilla havet är det frukost, lunch och middag. Jag kunde ha Fijian Kokoda för varje måltid i en vecka, yuuuum!

  Pacific stil är med lime och kokosnöt, det är fortfarande väldigt surt och fet, så inte till allas smak.

  Kan det vara specifika fisktyper? Men jag har aldrig haft problem

  När du tillsätter limejuice till fisken kommer det att hålla längre utan kylning

  I Peru misstänker jag att utbildning saknas fortfarande i livsmedelshygien etc, så det kan vara ett bra drag! (baserat på kommentarer från vänner och släktingar i Peru). Peru har också mycket traditionella baserade kulturer

      
  svaret ges 23.11.2010 09:45
  1

  Om jag läste wikipedia på det här korrekt (vilket jag letade efter för att verifiera min hunch), < em> verkar Detta är nominellt ekvivalent med Japans sushi / sashimi (sashimi är bara den råa fisken och sushi som är [i allmänhet] råa saker i ris- och tångrullar).

  Om det tas omsorg, skulle jag inte se en anledning till att det inte kunde ätas senare på dagen. Men om du inte har ett "bra" ställe att lagra det, skulle jag följa den lokala anpassningen och hoppa över den i slutet av dagen.

      
  svaret ges 23.11.2010 15:12
  1

  Jag var i Lima i två nätter och åt ceviche båda kvällarna - en gång på en lokal plats som ägdes, märkligt nog, av argentinerna (men ceviche var förberedd av en peruansk kock) och en gång som en liten kurs i provsmakningsmenyn på den mycket trevlig och väldigt patriotiskt peruansk restaurangen Astrid y Gastón. Inget dåligt hände mig heller, om du inte räknar med att få en livstidskrävning för ceviche.

      
  svaret ges 23.11.2010 21:42