Vad ska jag göra om små sprickor när man målar ett hem exteriör?

0

Så jag målar mitt hem exteriör. Jag undrade om något skulle göras om dessa små sprickor i färgen. De skrämmer inte, och det är mycket svårt att skrapa, eftersom du måste ta bort några av träet nedanför.

    
uppsättning Rafael Rondon 19.08.2014 17:11

1 svar

1

Den vanligaste orsaken till krackad färg är fukt. Om man tar bort färgen tar det trä med det, vilket tyder på att vatten kan ha kommit in i sidospåren genom sprickorna och försvagade träet.

Tryck lätt på sidospåren med en hammare där sprickorna dyker upp. Det borde inte lämna ett märkbart intryck. om det gör rotplattan ruttande och ska bytas ut. Du kan kontrollera hur mycket fukt som finns i sidospåren genom att blåsa en hårtork på den i en minut eller två på nära håll. Om det finns överskott av fukt i veden, blir den uppvärmda platsen mörkare då vatten drar ut, sedan tänds igen när det torkar från ytan. Så länge träet inte mjukas, är lite fukt ok.

I alla fall borde du definitivt sanda sprickorna innan du målar över dem. Använd 400-600 sandpapper för att släta ut det, men sanda inte hela vägen genom färgen. Använd också primer före din färgfärg om du växlar från olja till latex eller vice versa. Om du inte vet vilken gammal färg som är, är det alltid bäst att pröva ändå.

Källa: vän som är en målningsentreprenör.

    
svaret ges 20.08.2014 19:29