Hur seriös var min systers Schengen-översteg?

2

Min syster översteg i Europa med bara fem dagar. Hon missvisade viseringsdatumets utgångsdatum. När hon gick ut genom Tyskland, gjorde gränstjänsten henne en böter på 110 euro. Betyder det att hon är förbjuden Schengenområdet?

    
uppsättning sasha 21.06.2017 19:21

1 svar

11

Förmodligen inte.

Det är möjligt för en medlemsstat att införa ett Schengen-omfattande förbudsförbud som kommer att registreras i det gemensamma Schengeninformationssystemet. Men detta kräver att ämnet för förbudet är specifikt skriftligt informerat om förbudet. Förhoppningsvis har din syster hållit på allt pappersarbete hon fick under processen.

Även om det inte finns något formellt förbud bör hon antar att de konsulära tjänstemän som granskar framtida visumansökningar kommer att veta om övergången. hon kommer att möta en hårdare än vanlig uppgift att övertyga dem om att hon avser att lämna Schengenområdet inom den tid som anges i visumet.

Schengen-visumansökningsformuläret kräver inte explicit sökande att deklarera tidigare övergångar - men det är ändå försiktigt att proaktivt ge en förklaring som stödmaterial i en framtida viseringsansökan.

    
svaret ges 21.06.2017 19:44