Kan lasagne frysas innan du lagar mat, om du använder okokta lasagne nudlar, inte koka typ

0

Jag har aldrig förkokt mina lasagne nudlar och jag använder regelbundna nudlar, inte koka typ. Kan jag frysa denna lasagne innan du lagar mat eller ska den kokas och frysas sedan. Också hur länge kan den frysas och kan den frysas i aluminiumpannor?

    
uppsättning Mimi 26.10.2018 04:34

1 svar

1

Om du bara använder icke-kokta nudlar, förväntar jag dig att ditt recept kräver att du kokar lasagnenudlarna innan du bakar. Om så är fallet, och om du insisterar på icke-kokta nudlar, rekommenderar jag att du lagar nudlarna al dente innan du förbereder och fryser lasagnen eller faktiskt undercooking dem och helt enkelt lägger till mer sås. Du kan också försöka att inte laga dem alls och öka mängden sås ännu mer.

Jag skulle rekommendera mer men bara använda koka nudlar. Alla recepten till frysarlasagne som jag har sett har krävt dem och enligt min erfarenhet fungerar det inte bra att frysa kokta nudlar. Du kan ersätta dem 1-1 i ditt recept, hoppa över det kokande steget och se till att det övre lagret är täckt av sås.

Du kan använda engångspannor eller engångspannor för att frysa dem. Lasagne kan hållas frysta i obestämd tid, men många källor rekommenderar någonstans mellan 1-6 månader innan det finns en signifikant försämring i smak. Under alla omständigheter är maten fortfarande ätbar men kvaliteten kommer att försämras över tiden. När jag fryser min lasagne täcker jag den med ett lager av plastfolie och täcker det med ett lager av aluminiumfolie för att förhindra att brännaren fryser. Ett bra lager av strimlad ost på toppen kommer också att hjälpa till i det avseendet.

    
svaret ges 26.10.2018 22:48