Luftkonditioneringsproblem

2

Mitt A / C har problem för de senaste dagarna. Min utvändiga enhet som huvudmotorn alltid cyklar av och på var 3-5 minut och rumstemperaturen förbättras inte.

Detta händer även när inloppsfläkten fungerar bra. Problemet startar dock när A / C är påslagen, det spelar ingen roll om rummet är coolt eller inte.

Vänligen hjälp mig. Tack.

    
uppsättning Evans Appiah 30.09.2017 09:53

2 svar

0

Får du någon sval luft som kommer ut ur dina ventiler eller kondensdränering från A / C-avloppsröret via din inbyggda A / C-enhet? En bra tumregel som jag har använt för bostäder A / C är att ha en 15-20 graders droppe mellan rumstemperatur och luft från A / C.

Några förslag att kontrollera innan du ringer till en pålitlig A / C-reparatör person:

  • Kontrollera att du inte har en hjälpprogramvara för anslutning ansluten till din A / C som cyklar strömmen baserat på en signal från ditt verktygsföretag. Om du gör det kan du kontakta dem för att se till att du inte har något problem som orsakar att utsidanheten skärs in och ut baserat på en felaktig signal från ditt elverktyg.
  • Kontrollera / byt ditt inloppsfilter så att det inte blockeras med damm / skräp som begränsar luftflödet.
  • Kontrollera din utvändiga enhet för att se till att spolarna är rena och inte blockeras. Om dina spolar ser ganska dammiga ut / smutsar, ta en slang och spruta ut damm och smuts. Använd INTE en tryckvätskan eftersom den sätter för mycket kraft på aluminiumflänsarna och kommer att få dem att böja och bli mindre effektiva vid överföring av värme bort.

Men som andra har föreslagit baserat på din kommentar om att yttre kompressorn slås på och av var 3-5 minut eller så, låter det som något som behöver en professionell att titta på eftersom det mest troliga scenariot skulle vara en kylvätska läcka , vilket kräver en professionell att diagnostisera och reparera.

    
svaret ges 03.10.2017 20:43
0

Om kondensorn cyklar varje par minuter (sannolikt på grund av överhettningsmotor) är det förmodligen en av två saker.

  • Kompressorn är skuten (inte användbar)

  • Fläktmotorn är skjuten (användarvänlig)

Om hela saken utanför stängs, är det kompressorn. Om det fortsätter att göra ljud men fläkten ute inte körs är det fläkten. Kör inte det eller låt det fortsätta cykla i längre perioder i det tillståndet.

Byt termostaten vid kondensorn för att eliminera risken för lednings- och termostatproblem.

Om det är fläkten, ta ut motorn och ta den till en varuhus efter att du har fått bladet av det (om du inte kan få bladet att köpa en av dem också). Om det är kompressorn är du inte lyckad.

    
svaret ges 04.10.2017 00:38