Hur länge ska min peppar njuta senast, och hur kan jag sträcka ut det?

2

Förra året gjorde jag en enkel pepparrelish av några heta paprika som odlas på en lokal bondgård. Metoden som jag använde var att sauta hela paprika under en kort stund i olivolja och blanda dem sedan i en matberedare med ättika, salt och lite socker. Detta visade sig vara en riktigt god behandling, bra på pizza, smörgåsar, korv, nästan vad som helst.

I år upprepade jag processen. Relishen är det enda hetaste jag någonsin har lagt i min mun, bar ingen. Det är skrämmande. Det är så varmt att efter att ha ätit något som en åttonde av en tesked för en halvtimme sedan bränner mina näshinnor fortfarande.

Så det här suget sitter i mitt kylskåp, och jag har två frågor: Först hur länge kan jag förvänta mig att det ska vara? Mitt tänkande är att med ättika och salt (inget socker den här gången), borde jag förvänta mig att det ska vara ungefär för alltid. För det andra, vad kan jag göra för att göra denna flyktiga njutning till något som jag gärna skulle lägga till en ostsmörgås?

    
uppsättning philosodad 16.09.2012 02:18

2 svar

2

Jag skulle späda ut det med en annan sås på samma sätt men med icke-heta paprika om du vill göra mer av samma sås du hade förra året. Om du bara vill använda det här, innebär det att två av mina favoritsåser lägger till sriracha (som är ganska varmt) till andra såser: till Mayo kan du kalla det "Sriracha Aoli" som om du var på toppkocken, och det är smaskigt som en doppsås för köttbullar, lilla bakverk hors d'oeuvres och liknande; lagt till plommon sås är det bra på de platser som de flesta använder plommon sås. Jag lägger också både sriracha och ketchup (men inte blanda dem) på hamburgare. Så försök att blanda det med mayo, plommonsås eller ketchup och se om du gillar det du har skapat.

    
svaret ges 17.09.2012 00:35
1

Jag rekommenderar frysning i små satser i upp till ett år. I kylskåpet tror jag att livet kommer att vara mer i veckan. Jag brukar göra varm peppar sylt som siracha och frysa i små behållare som jag kan använda inom några veckor när jag tar bort det från frysen. om det inte är ett USDA-godkänt recept för konservering eller infusion helt i ättika är det förmodligen inte säkert att lämna ut eller på obestämd tid i ditt kylskåp.

För att göra det mer tilltalande blir utspädning din bästa vän. Hitta ett varmt såsrecept och använd det som din pepparbas och lägg till svagare paprikor som paprika, eller om du vill ha en het senap, blanda med senap, samma med ketchup, etc. Var kreativ och prova små bitar i taget för att göra säkerställ att förhållandet kommer att fungera!

    
svaret ges 16.09.2012 18:43