Hade elvis presley syskon?

Det är inte många som vet att "The King" Elvis Presley hade en identisk tvillingbror. Han dog vid födseln. Elvis hade inga andra biologiska syskon, men han hade tre styvbröder när hans far gifte sig igen efter att Elvis mor dog.

Elvis tvillingbror

Elvis föddes i ett hus med två rum byggt av sin far och farbror strax före gryningen den 8 januari 1935 i Tupelo, Mississippi, till Gladys och Vernon Presley.

Hans identiska tvillingbror, Jesse Garon, som hade levererats först var dödfödd. Efter födseln var Gladys nära döden och både hon och Elvis fördes till Tupelo Hospital. Därefter fick hans föräldrar aldrig fler barn.

Rätt stavning av Elvis mellannamn har länge diskuterats. Elvis statligt utfärdade födelsebevis lyder "Elvis Aron Presley." Hans mellannamn valdes efter Presleys vän och församlingsmedlem Aaron. Men, med hänsyn till sin dödfödda bror, var en stavning av en enda "en" antagligen avsedd av Presleys föräldrar för att parallellt med mellannamnet på Presleys dödfödda bror, Jesse Garon.

Den läser "Aron" på de flesta officiella dokument som producerats under sin livstid, inklusive hans gymnasieexamen, RCA-rekordavtal och äktenskapslicens, och detta ansågs i allmänhet vara rätt stavning. Även om Elvis hade uttryckt en önskan att använda "Aaron" från 1966 därefter. Hans gravsten har den dubbla "a" stavningen, vilket återspeglar hans önskningar.

Halvsyskon

Ett år efter att Elvis mor dog, gifte sig hans far igen med en kvinna som heter Davada "Dee" Stanley 1960. Dee hade tre söner från sitt första äktenskap, Bill, David och Rick Stanley. Det äktenskapet slutade i skilsmässa i november 1977.

Elvis var betydligt äldre än de tre Stanley-pojkarna och blev något av en farfigur för sina styvbröder. Under senare år blev Bill, David och Rick Stanley en del av "Memphis Mafia" och fungerade som hjälpare och förtroende för Elvis.

År 2016 publicerade David Stanley en memoar, "My Brother Elvis: The Final Years" som beskriver hans tid att växa upp med Elvis i Graceland och fungera som sångarens livvakt, och går in i detalj i Davids berättelse om Elvis 'droganvändning och död. . Andra publicerade böcker inkluderar "Elvis, We Love You Tender" och "The Elvis Encyclopedia."

En annan av styvbröderna, Rick Stanley, är en före detta narkoman och resande evangelistminister. Bill Stanley, den äldste styvbror, arbetade med en dokumentärfilm om sin tid med Elvis som heter A Ride To Remember 2010, men den verkar aldrig ha släppts.

Olagliga anspråk

Det är också värt att notera att en kvinna har kommit fram och hävdar att hon är det olagliga barnet till Vernon Presley. Detta skulle göra henne till Elvis halvsyster. Medan ett antal människor under åren har påstått sig vara släkt med Elvis på något sätt, har få framkommit med några bevis. Eliza har haft sitt DNA jämfört med en av Elvis 'fädernas kusiner och laboratorieresultaten indikerade släktskap.

Hon hade dessutom sitt DNA jämfört med en man som påstod sig vara Elvis själv. Resultaten visade att hon var mans mans syster. En Cleveland-nyhetsstation testade ytterligare vilket verifierade de ursprungliga resultaten. Eliza hade försökt driva denna fråga vid domstolarna.

Detta fall har nu tappats efter bevis som bevisat att Eliza inte är relaterat till Presleys. Tidigare avfärdades målet av behörighetsskäl men Eliza försökte hitta finansieringen för att återuppta ärendet i rätt domstol.

Det verkar också som att Eliza, under sitt ursprungliga namn, Alice Elizabeth McFarland, har en ganska lång kriminell historia. Hennes kriminella register i staten Washington och Texas kan sökas online.

Mer om elvis familj

Mississippi tog lång tid att återhämta sig efter den stora depressionen. Vernon var en arbetare som arbetade udda jobb. Huset de bodde i hade ingen el- eller inomhusrör. Elvis familjeliv var turbulent under hans tidiga år, till stor del på grund av hans föräldrars fattigdom och ekonomiska förhållanden. Elvis växte upp i en nära arbetarklassfamilj som bestod av sina föräldrar, farföräldrar, mostrar, farbröder och kusiner, som alla bor nära varandra i Tupelo. Det fanns lite pengar, men Vernon och Gladys gjorde sitt bästa för att försörja sin son och gjorde honom till centrum för deras liv.

Presleys gick i kyrkan och älskade att sjunga gospelmusik runt familjepianot. De var medlemmar i församlingen av Guds kyrka.

Elvis förblev nära med båda sina föräldrar att han tog med dem på resan när han blev en superstjärna. Vernon och Gladys Presley flyttade in hos Elvis när han köpte Graceland 1957. Vernon hanterade sin sons affärsaffärer på ett kontor bakom herrgården.