Är Alert Feat bättre än en förmåga att förbättra resultat för en Rogue?

17

Jag är nära att få en 4: e nivå av Assassin Rogue med ett tecken jag spelar och jag är sönder mellan att plocka upp Alert prestationen eller förbättra en förmåga poäng (dvs +2 Behändighet ) så:

Vilket är bäst, en förbättring av prestationsresultatet eller Alert för min Rogue?

Det är uppenbart att de viktigaste poängen är viktiga, men potentialen är att jag kan ignorera förmåga poängen ökar helt och fokuserar på fakta uteslutande.

Alert prestationen ger enligt min mening några stora fördelar för nästan vilken klass som helst:

  • You gain a +5 bonus to initiative
  • You can't be surprised while you are conscious
  • Other creatures don't gain advantage on attack rolls against you as a result of being hidden from you.

Initiativbonusen är ganska självklarande - ett högt Dex-tecken får ett ordentligt skott att gå före nästan alla eller det kan mildra oturliga rullar.

Praktiskt taget aldrig bli förvånad är också ett stort plus - du kan reagera på och eventuellt även negera, bakhåll och smyga attacker mot festen.

För att förhindra att fördelar på attackerullar mot dig från dolda tecken tar bort en stor del av en attackerande Rogues potential att smyga attackera din karaktär, samt minska risken för att det faktiskt drabbas av alla dolda attacker . I värsta fall, om någon blir till nytta mot dig, har du förmodligen sett dem komma först.

Kombinera denna feat med Rogue's Assassin lvl. 3-funktionen (som min karaktär har) verkar ännu bättre:

Assassinate

Starting at 3rd level, you are at your deadliest when you get the drop on your enemies. You have advantage on attack rolls against any creature that hasn't taken a turn in the combat yet. In addition, any hit you score against a creature that is surprised is a critical hit.

Bonusen till initiativet ger dig en ännu högre chans att konsekvent få ett smygsattack i strid och en automatisk kritik på den första smygattackan av en bakhåll kan orsaka stora skador som potentiellt slutar striden innan det ens börjar.

Alla dessa fördelar får mig att tro att prestationen överträffar fördelarna med +2 Behändighet (eller en annan förmåga att öka poängen).

Personligen tror jag inte att den extra +1 AC från +2 Dex (till exempel) är lika bra som fördelarna med den här prestationen, särskilt med 5: e begränsade noggrannhet, men jag kunde övertygas annars ...

( Redigera: Min fråga är inte inriktad på att diskutera vilka prestationer som är bäst. Men ändå verkar det här vara en av de bästa i PHB och ett ganska solidt val för nästan vilken klass som helst ...)

    
uppsättning Tommy 28.10.2014 13:18

5 svar

35

Här är vad du handlar för alertness-prestationen om du inte tar upp uppgraderingsgraden och istället tar prestationen:

  • +1 skada
  • +1 att träffa
  • +1 till AC
  • +1 till att Dex sparar
  • +1 till Dex kontrollerar
  • +1 till init

Den fråga som blir slutligen blir +5 init (netto +4), ingen överraskning och ingen fördel på attacker mot dolda motståndare värt det.

De senare två funktionerna är mycket beroende på din kampanj och DM. Överraskning ska vara en ganska frekvent förekomst på båda sidor av strid, men det beror fortfarande på hur villig din DM är att tillåta det eller arrangera sina monster för att få dem att få det (och hur försiktig din grupp brukar vara). Monsters som attackerar från dolda är en annan som verkligen beror på din DM, du grupperar och hur bra ni är att nosa ut monster från skuggorna.

Så ignorerar de två objekten eftersom de är DM och kampanjberoende (och därmed inte kan vägas objektivt) blir frågan då +1 till Dex mer eller mindre fördelaktig över 4 nivåer än +5 till init.

För nästan alla tecken andra än Assassin Rogue, skulle jag troligen hävda att de borde ta statuppgraderingen tidigt, feat vid L8 och sedan den senaste statuppgraderingen. Men +5 init har fantastisk synergi med Assassin Rogue och du kommer att få en ton av körsträcka ut ur den.

Om du redan är på 20 Dex (om du lyckades starta klockan 20 eller 18 och är på L8) är det verkligen ingen statuppgradering som är värt att ta över den här prestationen (även om det kan bli bättre bedrifter). Rogues är skicklighet apor, ja, men + 5% i en enda förmåga uppsättning färdigheter är inte värd + 25% för initiativ och andra funktioner o den här prestationen. Den enda som skulle vara värt att överväga är Con för extra HP, men det är verkligen inte så många och du är bättre med att öka din skada avsevärt.

Ta feat på L4 (eller ännu bättre, spela en människa och ta den på L1).

    
svaret ges 28.10.2014 14:02
1

Det är en bra prestation, men förutom, från +5-initiativet (som, om du har en hög DEX, kanske inte är allt som behövs), gäller resten av prestationen endast om DM uppstår möter det kan utnyttja. Är din fest ombonad ofta? Får fiender ofta hjälp mot dig? Om så är fallet är prestationen väldigt värdefull, om inte då kan poängförhöjningar förbättra dig.

Om skurken är punktmänniska, kan prestan hjälpa honom, men om han inte har något sätt att skicka ord tillbaka till resten av festen (eller bakhållet påverkar dem också) då kommer de fortfarande att bli överraskad. Jag skulle också vilja hävda att medan Alert PC kan förneka fördelen från attacker av en dold fiende, vet han fortfarande inte var de fiender är förrän de attackerar (han kan bara undvika attacken), så prestationen har mindre nytta än du kanske tror, och hjälper verkligen inte resten av festen att undvika dessa attacker.

Så en extra +2 WIS med korrelerande +1 i passiv perception kan vara mer användbar, speciellt eftersom det kommer att hjälpa till med fällor och hjälper DETECT dolda motståndare så att du kan ringa dem ut till resten av festen.

    
svaret ges 28.10.2014 14:10
1

Vad det pekar på är matte. Vaktstyrkan i Assassin Rogue är bättre. De andra klasserna och klassalternativen kan alla vara desamma. Till exempel: Dual Weilder, i sig för klasser utan de två vapenskyddsstilarna är dåliga. Men när du tar Dual Wielder och stilen har du nu en extra attack med ett normalt icke-lätt vapen som en bonusåtgärd PLUS din fulla förmåga mod (förmodligen +3 eller bättre) Så du skulle ha 2 attacker vid 1d8 + 3. Dessutom får du en +1 AC, och kan rita båda vapen samtidigt (en DM-specifik sak verkligen). Så frågan är inte om prestationer är bättre än den plana förmågan att öka, men i stället vilka som är bättre för din klass / race combo.

Några fler kombinationer inkluderar, men är inte begränsade till, Lucky med nästan alla klasser / raser, Observant med alla som kommer att avväpna fällor (+5 till din passiva uppfattning minskar behovet av att aktivt söka efter fällor av din exp lager eller lägre), och då är vissa som är beroende av DM som min favorit: Sharp Mind, vilket lindrar behovet av att komma med ursäkter för varför din karaktär kommer ihåg konstiga saker som kan göra skillnad i historien / som; Vad färgar den hatt som prinsen hade på en fest 3 veckor sedan eller något sådant nonsens. Medan många spelare tar anteckningar som inte ger anledning till varför deras karaktär med 8 int kunde komma ihåg sådana triviala detaljer.

Det här blir särskilt viktigt om din DM tillåter den alternativa mänskliga statistiken i PHB. Detta är det som sänker bonusen till endast +1 i 2 statistik istället för alla, men du får färdighet och prestation. En första nivå mänskliga fighter blir då störande när du tänker på det faktum att han kunde utföra ovanstående Feat + Fighting Style på första nivån.

    
svaret ges 23.08.2016 02:48
0

Jag vill påpeka att både spelarens handbok och dmg säger att du kan träna prestationer under nedgången, där som förmåga förbättring gör att du inte kan träna under nedgången. så om du tycker att du får en vecka här och en vecka där nere och din DM kommer ihåg att ge dig kontantbelöningar eller att världen har en anständig mängd rikedom som du kan få, ta då förbättringen.

Om du tycker att din grupp löpande går från uppgift a till uppgift z utan pausstid. väl då spänna upp eftersom du verkligen måste tvätta de två eftersom du bara får 4 förbättringar / prestationer (eller 7 för fighter, och mindre än 4 för flera klasser i vissa fall)

Kom bara ihåg att det är bättre att fånga senare spel, oftast om du inte kan träna, och du bör först söka högre statistik om du kan.

Även som spelare som tar ett par lvls i andra klass för en funktion kan det vara lika roligt om det inte är bra för dig som tar en prestation eller förmåga att förbättra.

Fighter med 3 lvls barb eller ranger kan ge dig motstånd, dmg buff, stavar. en skurk med 6 lvls munk kan ge dig Shadow teleportation / gömmer sig.

En av mina favoriter är paladin med två guider (divination) för några roliga shenanigans (ersätt en d20 med en av 2 tidigare rullar d20 på alla som du kan se plus ritualer som identifierar och upptäcker magi för magisk plundring.

    
svaret ges 27.04.2017 17:55
-5

Tommy, Jag gillar att du tar alerten för mördaren rogue bara för synergin med mördaren förmåga. Den har en cool byggfaktor som går utöver bara siffrorna. De defensiva fördelarna läggs till sås. I min erfarenhet när jag bygger med "cool faktor" i åtanke är tecknen roligare att spela och mer minnesvärd för andra spelare. Det är ett rollspel, gå för det coola och njut av turen.

    
svaret ges 20.04.2016 06:53