Vilket begrepp använder människor i Marvel-universum för att beskriva människor med supermakter?

7

I det filmiska universet kastar folk ofta frasen "begåvad". För människor födda med makter används ordet mutant ofta. Vad jag frågar är, är det ett allmänt ord eller en fras som används för att hänvisa till alla människor med övermänskliga förmågor?

Redigera: Jag letar efter svar om både det filmiska universet och serierna, för att klargöra.

    
uppsättning Scrotinger 08.12.2015 23:03

2 svar

9

MCU:

Detta diskuteras faktiskt i universum.

Från Agenter av S.H.I.E.L.D. avsnitt En av oss :

Coulson: What do you mean, "other"?
Simmons: [sighs] "Gifted" is both insufficient and too broad. I believe there are two categories we're dealing with. Um, "enhanced" is what I would suggest we call people like David Angar, Mike Peterson ... people whose gifts were man-made.

Förbättrad hänvisar till var sina krafter gjordes, till exempel Captain America och Deathlok. Gifted används både för att hänvisa till personer som föddes med befogenheter, såsom inhumanerna, och som blankett för alla supermakter.

Med tanke på vad som hände med S.H.I.E.L.D., blev "förstärkt" aldrig gemensamt.

Så nej, det finns ingen vanligt använd term för att beskriva alla superdrivna individer bortom "begåvad".

Serierna:

I serierna är det lite mindre tydligt. Olika termer används för undergrupperna, inklusive men inte begränsat till "Mutant", "Onuman", "Super-Soldier" och många andra. På grund av det stora antalet serier och författare används ingen fångst-alla terminer betydligt mer än andra. Till slut är "Superhuman" förmodligen den bästa termen, på grund av noggrannhet och hur ofta den används. Det är också termen Marvels amerikanska regering som används i en viktig officiell handling .

    
svaret ges 08.12.2015 23:30
2

För MCU:

I Förundra: SHIELDs agenter De hänvisar till personer som begåvade (födda), förbättrade (skapade) och för personer som har genomgått en förändring via Terrigenesis kallas Inhumans. Människor från andra planeter som har befogenheter kallas helt enkelt som utlänningar.

I Avengers: Age of Ultron Kapten America refererar till Quicksilver och Scarlet Witch som förbättrad, utan att känna till deras makts ursprung.

I Jessica Jones är de med krafter refererade till både som begåvade och som freaks (av hatarna i New York).

Dessa verkar inte vara en konsekvent term för dessa typer av människor.

För serierna:

Du har mutanter, vilka är bärare av X-genen (Homo Sapien Superior). Du har också Eternals, Deviants, Inhumans, Subterraneans och Homo Mermanus (mer folk). Det här är villkoren för människor som är födda med befogenheter eller möjligheter att ha befogenheter.

Dessutom finns det människor som har blivit artificiellt förbättrade. Dessa kallas Super-Soliders och inkluderar Captain Amerca, Luke Cage, Frank Simpson, Peter Parker och Bruce Baner. Den sidan visar en underkategori för hur en Super-Solider skapades (Gamma Rays, Weapon X, Oz Formula, Extremis, etc).

    
svaret ges 14.12.2015 17:06