How livskraftig är en trollkarl med 10 nivåer i Rainbow Servant som en melee combatant?

4

Att gå med den konservativa guiden 5 / Rainbow Servant 10 / Wizard 5-byggnaden, kan du kasta stavar från både guiden och de klara stavlistorna. Men vad jag är intresserad av är om det finns tillräckligt med stavar på dessa kombinerade listor för att göra en livskraftig melee-stridsvärd ut ur en trollkarl.

Jag är medveten om de inneboende problem som en trollkarl står inför som en kampklass (fattig BAB och HD, ingen rustning), men kan dessa övervinnas med rätt stavning? Eller borde de hålla fast vid vad de gör som vanliga trollkarlar, men med några klosterförklaringar?

För kontext ska detta inte ersätta en särskild roll i festen: det är att lägga till festen om det behövs och utforska möjligheterna till en guide.

    
uppsättning Thomas Jacobs 29.08.2014 15:15

2 svar

11

Du kan kasta polymorph , polymorfera något objekt , shapechange och gudomkraft . Du kommer inte troligen att ha några problem i melee-avdelningen. du är definitivt kommer att göra det bättre än, säg ... barbarisk, bard, skymning, fighter, begåvad själ, hexblade, riddare, marskalk, munk, ninja, paladin, ranger, skurk, samurai , scout, spellthief eller swashbuckler. Clerics kommer att bli bättre, druider kommer förmodligen att vara jämförbara, och du kan definitivt vara mycket bättre än korsfarare, svärd och warblade men det kommer åtminstone att tänka.

Ett av de främsta målen för en melee full-caster är att ha buffs upp utan att spendera åtgärder på dem: få dem redan när kampen börjar. Permanent stavning är din vän där, men polymorfera något objekt och shapechange har exceptionellt långa varaktigheter på egen hand. Divine power är den primära du vill få. Arcane-avhandling, Easy Metamagic och Practical Metamagic kan göra utökad ihållande gudomlig kraft en 7: e nivå stavning; Du kan göra det mycket bättre än det, men det är en 48-timmars "du är nu en krigare och full-caster" och då kan du utföra en del polymorphing ovanpå.

Glöm inte din spellcasting. Bara för att du är bra, bra , även i melee, betyder inte att du slutar vara en fullmäktig. Att vara en fullstödare är långt, mycket viktigare än att ha någon skicklighet i närhet alls, så ignorera det inte.

    
svaret ges 29.08.2014 15:35
2

Det är möjligt att vara en melee-guiden ...
Med tanke på att en enda prästerlig stavning ( Divine Power ) löser BAB-problemet i kort tid och att du har tillgång till alla polymorph spells bör det inte vara ett problem i verkliga strid. Hitpunkter kommer alltid att vara ett problem, du har mindre än alla andra, men du kan kompensera för det.

Ditt huvudproblem kommer från det faktum att du är beroende av flera omgångar av buffing för att komma till den punkten. Det finns flera sätt att komma runt det, eftersom du är en mäktig trollkarl. Och med tanke på att du är en trollkarl ...

... men varför skulle du vilja?
Det är en välkänd fråga som magi tenderar att outclass kampsport på högre nivåer. Din tid skulle vara mycket bättre spenderad casting spell som effektivt tar varelser ur kampen (spara eller suga) stavar än att slå dem, lämna det till killarna som gillar att träffa saker.


Jag kommer inte att erbjuda optimeringsråd här eftersom det redan finns många guider på guider som berättar allt om dina bästa trollformler och tricks och likaledes för clerics som kommer att berätta för dig hur man ska vara en skapare Cleric ( en klass som är känd för att överträffa ett antal kampsportklasser i eget spel). När du är klar med Rainbow Servant kommer de flesta av de saker som finns i kyrkorna att gälla.

Sammanfattningsvis
Det finns inget som hindrar dig från att vara en melee karaktär, BAB, rustning, hp, etc kan alla fås via stava och föremål, men det tar dig tid att få dem att gå och kasta spells är normalt alltid ett starkare alternativ för dig.

    
svaret ges 29.08.2014 15:27