Useful tyska webbplatser (möjligt på engelska) som jag kan använda för att planera min resa i Baden-Baden [stängd]

2

Jag har aldrig varit i Tyskland tidigare och jag har en resa snart. Jag ska Baden-Baden .

Jag talar tyvärr tyvärr (varken lite), så det här kommer förmodligen att bli svårt.

Närmare bestämt planerar jag att besöka staden lite, och om jag har chansen, Schwarzwald vilket inte verkar vara för långt bort enligt Google.

Finns det någon webbplats jag kan använda för att planera min resa? (som nationell järnväg i Storbritannien, Trenitalia i Italien osv.).

Jag trodde att hyra en bil, men det är inte säkert om det skulle vara bekvämt jämfört med kollektivtrafik.

Eventuella förslag är välkomna (om kollektivtrafik, eller kanske något som är särskilt användbart att veta).

    
uppsättning user8469759 04.11.2018 23:16

6 svar

14

Det nationella järnvägsbolaget Deutsche Bahn har en webbplats där du kan planera resor, köpa biljetter etc. Det har engelska (och flera andra europeiska språk) som alternativ också.

länk

    
svaret ges 05.11.2018 01:28
9

Nästan varje tysk stad som förväntar sig åtminstone några turister har en Turistinformation , och de har nästan alltid en webbplats. De flesta gånger också på engelska.

Du bör inte vara rädd för att ringa dem eller skicka dem ett e-postmeddelande heller. De är vana vid utländska turister och kommer i allmänhet att förstå engelska (och i södra västra Tyskland, franska också). De kan också hjälpa dig att hitta boende.

Här är webbplatsen Turistinformation av Baden-Baden .

Men i allmänhet leder webben på turistinformation dig direkt till sina webbplatser.

    
svaret ges 05.11.2018 03:09
6

Jag bor i regionen runt Baden-Baden. Låt mig först ange att de tidigare svaren är i princip korrekta. Med bahn.de kan du hitta tåg och bussar som tar dig överallt du vill, särskilt till de mer kända turistorterna. Så det finns ingen behov för att hyra en bil.

Å andra sidan, även om Baden-Baden inte är en liten stad, är regionen kring Baden-Baden, särskilt Schwarzwald, en landsbygdsområde. Det betyder att, beroende på de destinationer du valt, kan nätet för kollektivtrafiken vara lite sparsom, resutling med längre väntetider och besvärliga anslutningar.

Det här är inte meningen att skrämma bort dig från kollektivtrafiken. Som tidigare nämnts är det definitivt möjligt att endast använda kollektivtrafik. Jag vill bara påpeka att det finns vissa fördelar med avseende på komfort och tid om du hyr en bil. Jag antar att det är ett kompromiss mellan komfort och kostnad.

Även om du inte direkt frågade om det, låt mig föreslå några destinationer:

  • Autoroute "Schwarzwaldhochstraße" och sjön "Mummelsee" är fantastiska landskapspunkter och bra som utgångspunkt för vandring om du gillar det (vädret här är jämförbart mildt för november)

  • I Baden-Baden själv föreslår jag att du besöker kasinot (du behöver inte ha slips, en klassisk sportjacka eller en blazer är tillräcklig).

  • I Bühl, grannstaden till Baden-Baden, kan du besöka ruinerna av ett medeltida slott (jag rekommenderar att du klättrar tornet och njuter av utsikten).

  • Karlsruhe är närmaste större stad. Om du är intresserad av barer eller klubbar, kan det vara platsen att gå. Det är också hem för ett välskött Universitiy. I centrum hittar du ett palats med ett historiskt museum inuti. Museet för naturhistoria är också ganska bra.

svaret ges 05.11.2018 11:31
3

Ett par platser du kanske vill besöka i Schwarzwald är (1) Triberg-Schonach (hem till länk ), och (2) Titisee-Neustadt, där den pittoreska sjön Titisee ligger - en bra bas för vandring och vandring.

Google verkar idag få direkt information om nästan alla kollektivtrafikförbindelser i den civiliserade världen. Till exempel säger en sökning efter "baden baden till tribergtåg" att det finns tåg från 10:30, 12:30, 13:30 etc. och att resan tar 1 timme 12 minuter. En smartphone med mobildata är mycket användbar för reseplanering när du är i landet.

Jag skulle inte oroa mig för mycket om språkproblemet. Nästan alla i Tyskland som arbetar i turistindustrin (hotellpersonal, servitörer, etc.) kommer åtminstone att tala engelska.

    
svaret ges 05.11.2018 11:33
3

Om du vill komma runt Baden-Baden och de omgivande områdena med kollektivtrafik rekommenderar jag att du använder den här webbplatsen:

KVV

Även om namnet antyder sin kollektivtrafik för Karlsruhe, täcker den faktiskt ett ganska stort område, inklusive Baden-Baden och vissa delar av Schwarzwald.

    
svaret ges 05.11.2018 11:43
2

Rome2rio (rome2rio.com) är en fantastisk plats för detta. Jag använder den för att planera mina rutter när jag tar en semester.

Du kan ange ditt ursprung och resmål (var som helst i världen), då kommer det att ge dig alla möjliga transportalternativ för hela vägen, inklusive kollektivtrafik och körning. Här är en sökning från Baden-Baden till Schwarzwald:

länk

Som du kan se säger det att du kan ta ett tåg eller köra en personbil, som andra svar har föreslagit.

Jag har använt den här webbplatsen för resor i Europa, Asien och Sydamerika, och det har alltid varit användbart och korrekt.

    
svaret ges 05.11.2018 17:52