Cutting notch av till-minst slöseri / snabbaste alternativet

1

Jag har en bit av 12 tums kvadratiska porslinsplattor som jag behöver klippa hak ut från ena sidan för att passa runt dörröppningen. Haket är ungefär 1/3 långt nerför ena sidan och är 4 tum bredvid 2 tum djup mot mitten av kakel. Jag har läst var du kan använda oscillerande verktyg, snap cutter, vinkelslip, kakelskärare eller kakel såg. Men alla verkar ha nackdelar - oscillerande verktyg (mycket, mycket långsamt) snap cutter (risk för att kakelplattor), vinkelsliber (mycket dammig), kakelskärare (svår att göra denna typ klippa) och kakel såg (kostnad) . Är kakel såg verkligen bästa alternativet?

    
uppsättning georgia-guy 24.05.2018 03:02

2 svar

1

Hur skär du alla andra plattor? Om jag pekar på det här korrekt kan du inte använda en snap cutter för den typen av skärning. Om du ska köpa något för en snitt skulle jag få en handhållen 4 "kakel såg ($ 50- $ 80). Eftersom bladet är 4" kan du noggrant göra den 4 "breda skärningen utan att gå för bred. Du kan också använda vatten med det att skära ner på dammet, försöker hålla det vått kan kräva en hjälpare men. Ett annat alternativ är att ha hemförbättringsaffären gör de två raka snitten och gör sedan 4 "snittet med ett dremelverktyg med ett diamantblad, det kommer att gå ganska långsamt men du kan få en billig en med blad för mindre än 20 dollar.

    
svaret ges 24.05.2018 16:43
1

För en enstaka så här är ett vinkelslip med ett diamanthjul idealiskt . Ja, det är dammigt. Gå ut och nedåt. Om du inte äger en, vet du det. Tillbringa $ 11 på en diamanthjul vid behov och ge det till redskapets ägare som ersättning. (Jag har använt 7-varianten av det exakta bladet för att klippa hundratals tunga tegelstenar.) Använd öron- och ögonskydd. Andas inte in dammet - en bris eller en fläkthjälp.

En kakel såg är besvärlig att ställa upp och leverera vatten till för en enda kakel. En handsåg skulle ta dagar och skulle vara mycket frustrerande för en så lång skärning - jag är inte ens säker på att det skulle göra porslin. Ett roterande verktyg (Dremel) kommer inte att ha kapacitet att skära porslin (om du inte har tålamod av ett fäst och cirka 20 slipmedel). En poäng / snap cutter är inte lämplig för sammanslagningar alls.

    
svaret ges 24.05.2018 16:51